De terrassen blijven leeg.
Volledig scherm
De terrassen blijven leeg. © Bart Leye

Strandbars open, terrassen dicht, maar drankje nuttigen in ligzetels mag wel: “Absurd”

De nieuwe coronamaatregelen moeten de komende drukte aan de zee zo veilig mogelijk opvangen, maar zijn volgens de horeca-uitbaters soms niet erg logisch. Zo mag je geen drankje aan een strandbar ter plaatse opdrinken, tenzij je ook een ligzetel huurt. Dat mag geen alcohol zijn, maar wel als je het meeneemt van thuis. “Absurd”, klinkt het.

67 reacties

  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Wie heeft hier belang om mensen nog wat tegen elkaar op te stoken? Er zijn regels en hou u daaraan. Punt. Diegenen die "niet begrijpen" waarom er geen alcohol aan strandbars mag gekocht worden weten heel goed waarom en zijn eerder uit op hun eigen agenda. Niet meewerken aan de regels die het virus moeten intomen is crimineel.
  • Jean De Grande

    3 jaar geleden
    Die zijn gewoon aan het kijken hoe ver ze kunnen gaan eer de bevolking in opstand komt. Dan grijpen ze waarschijnlijk naar de communistische manier om zo iets op te lossen: toestanden zoals in Myanmar.
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    En waar zitten de burgemeesters nu met hun grote mond? Nu kunnen ze de lont eens uit het vuur halen maar nu hoor je ze niet, terwijl ze deze ongelijkheden met gemeentelijke wetgeving kunnen oplossen. Maar ze zullen dit waarschijnlijk zelf aangrijpen om zich aan de wet te onttrekken zoals ze eerder al hebben gedaan. Sluit gewoon de kustgemeenten af voor dagjes toeristen dan is heel deze flauwe kul (+ het nmbs grapje) niet nodig!
  • Geens Rik

    3 jaar geleden
    Wie had nu iets anders verwacht van onze regering? Dus als de cafe's hun stoelen op hun terras verhuren (bv.aan 0,5€ per stoel) ipv gratis aan te bieden kunnen ze ook dranken verkopen en die op hun terras laten nuttigen.
  • Gommaar Mathys

    3 jaar geleden
    En het blunderboek van vivaldi bereikt de welbekende druppel die de emmer zal doen overlopen , weg ermee