AFP
Volledig scherm
© AFP

Blinken veroordeelt “ongegronde sancties” van China tegen Amerikanen

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken  Antony Blinken waarschuwde zaterdag dat de sancties van China tegen twee Amerikanen, die de behandeling van Oeigoeren door Peking hebben veroordeeld, "ongegrond" zijn. In zijn ogen wordt hiermee de "genocide" in Xinjiang alleen maar verder in de schijnwerpers gezet.

8 reacties

  • Jan Jansens

    3 jaar geleden
    Amerika heeft vooral angst dat de economie China groter gaat worden die van Amerika en aan dit tempo kan dit binnen 10 jaar al het geval zijn.
  • Lowi Verborgt

    3 jaar geleden
    Dat de Amerikanen eerst eens zien wat zij hun oorspronkelijke bewoners de indianen allemaal hebben aangedaan ehooe die nog altijd in reservaten bijeen worden gestopt.
  • M Veo

    3 jaar geleden
    Het grote verschil is dat wij dat zien vanuit de vrije wereld waar het volk kan stemmen, de pers niet aan banden is gelegd en er oppositiepartijen zijn. Dit alles vind je niet in China. Maar of dat op te lossen valt is een andere vraag, het zal van de bevolking zelf moeten komen. Sommigen houden van autoritaire regimes.
  • phil smedts

    3 jaar geleden
    Als de VS eens voor eigen deur zou vegen en hun eigen folterkampen zouden sluiten, zouden ze wat geloofwaardiger overkomen. Bovendien vinden ze enkel hun eigen sancties gegrond, en dulden ze zelf geen enkele tegenspraak.
  • Piet Bol

    3 jaar geleden
    Intussen boycot de US al jaren Cuba . De Chinezen heb overal ter wereld investeringen in de economie. De US enkel een schuldenberg. Nieuwe manier van oorlog voeren. .