ACLVB-voorzitter Mario Coppens.
Volledig scherm
ACLVB-voorzitter Mario Coppens. © BELGA

Liberale vakbond roept daags voor staking op om terug te keren naar onderhandelingstafel

De liberale vakbond ACLVB dringt daags voor de nationale stakingsdag van ACV en ABVV erop aan om snel rond de onderhandelingstafel te gaan zitten. "Werknemers hebben meer dan ooit recht op zekerheid", klinkt het in een persbericht.

50 reacties

  • paul lemmens

    3 jaar geleden
    schaf de index af dan kun je praten over verhogingen maar de vakbond is alleen geinteresseerd in zijn eigen imago veel lawwai maken dat de leden geloven om hun riante lonen van het hoger kader veilig te stellen
  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    Een liberale vakbond is een contradictio in terminis. Een opslag van 0,4 % is immers toch niet te veel gevraagd.
  • Kato De Cock

    3 jaar geleden
    De vakbonden hebben helemaal gelijk: 0,4% is om te lachen, zeker bij bedrijven die hogere winsten hebben behaald. Het is trouwens niet de economie die het moeilijk zal hebben komende jaren, maar de overheidsfinanciën. Ik ben overtuigd dat het economisch goede tijden zullen worden komende jaren.
  • Danny Damiaens

    3 jaar geleden
    Weet iemand hoeveel devidenden er zijn uitgekeerd?Men zou voor minder staken.Het gaat niet alleen over opslag maar ook over de eindeloopbaan van oudere werknemers.Niet iedereen is ambtenaar.
  • Robert Meyer

    3 jaar geleden
    We zitten met een regering die er niets van terrecht brengt nu nog de vakbonden die willen staken deze tijd, vele zullen blij mogen zijn dat ze nog werk hebben.