©  AFP

Jakob Fuglsang (Astana) schrapt Ronde van Vlaanderen uit programma

Jakob Fuglsang verschijnt volgend weekend niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Zijn ploeg Astana bevestigt zondag dat het programma van de Deense toprenner is aangepast. Hetzelfde geldt voor zijn Kazachse teamgenoot Alexey Lutsenko.

Bron: BELGA

Fuglsang, ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik (2019) en de Ronde van Lombardije (2020), mikt vooral op de Ardense klassiekers. Hij rijdt in aanloop naar die wedstrijden de Ronde van het Baskenland, die daags na Vlaanderens Mooiste begint. Lutsenko, vorig jaar winnaar van een Tourrit, volgt hetzelfde scenario.

“In samenspraak met de renners hebben we besloten de Ronde van Vlaanderen dit jaar te schrappen”, zegt Astana-topman Alexandre Vinokourov. “De Ardense klassiekers zijn voor beide renners een hoofddoel en wij geloven dat de Ronde van het Baskenland de beste voorbereiding biedt. Vooral voor Alexey, die hard werkt aan zijn herstel na zijn val in Parijs-Nice. We willen geen risico’s nemen door hem op kasseien te laten rijden en zo zijn herstel te schaden.”

Het blijft dus voorlopig bij een Ronde-deelname voor Fulgsang. In 2016 (toen Peter Sagan de 100e editie won) werd hij 25e. Lutsenko eindigde dat jaar als veertiende, zijn beste uitslag in vier deelnames.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer