Ronaldo gooide boos zijn aanvoerdersband tegen het gras. ©  EPA-EFE

Cristiano Ronaldo reageert nadat hij nog voor affluiten woest het verliet na onterecht afgekeurd doelpunt

Servië-Portugal eindigde zaterdagavond op 2-2, maar bij Portugal waren ze na afloop woest. In de 93ste minuut trapte Cristiano Ronaldo immers de 2-3 net over de doellijn, maar scheidsrechter Danny Makkelie en zijn grensrechter hadden dat niet zo gezien. Door het ontbreken van doellijntechnologie en een VAR was er ook geen kans om de treffer alsnog goed te keuren. Ronaldo kreeg nog geel voor protest, stapte nadien van het veld en gooide woest zijn aanvoerdersband tegen het gras.

Sam Varewyck en Maarten Delvaux

LEES OOK.Nederland wint tweede match wél, ook vicewereldkampioen Kroatië maakt uitschuiver goed

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een paar uur na het incident liet Ronaldo van zich horen via Instagram. “Aanvoerder zijn van het Portugese team is een van de privileges van mijn leven. Ik geef altijd alles voor mijn land en zal dat altijd blijven doen”, schreef de aanvaller van Juventus.

“Maar er zijn momenten die moeilijk zijn om mee om te gaan, vooral als we het gevoel hebben dat een hele natie wordt geraakt. Hoofd omhoog en op naar de volgende uitdaging. Kom op, Portugal!”

Ook de Portugese bondscoach, Fernando Santos, wees na afloop naar de Nederlandse arbitrage. “We maakten een doelpunt dat niet werd toegekend toen de bal erin ging”, liet Santos optekenen bij de Portugese omroep RTP. “Hoewel het naar mijn mening duidelijk een doelpunt was. In een wedstrijd van dit niveau zou dat niet mogen gebeuren.”

Toch keek Santos ook naar zijn eigen ploeg. “We kunnen het ons niet veroorloven om twee doelpunten voor te staan en ze dan terug te laten komen.” Portugal gaf in Belgrado een 0-2 voorsprong uit handen.

Na twee speeldagen deelt Portugal in groep A de leiding met Servië met vier op zes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer