Erika Vlieghe: “Je kunt nog zoveel strenge maatregelen nemen als je wil, als mensen ze niet volgen en toch naar het werk gaan of veel vrienden zien, zet dat geen zoden aan de dijk.”
Volledig scherm
PREMIUM
Erika Vlieghe: “Je kunt nog zoveel strenge maatregelen nemen als je wil, als mensen ze niet volgen en toch naar het werk gaan of veel vrienden zien, zet dat geen zoden aan de dijk.” © Wouter Van Vooren

INTERVIEW. Erika Vlieghe: “We verliezen uit het oog wat kan motiveren: de mensen die aan het vechten zijn voor hun leven”

Erika Vlieghe is opgelucht dat er dan toch coronaverstrengingen kwamen. Maar het gekrakeel onder politici ziet ze met lede ogen aan. “Zo verliezen we uit het oog wat kan motiveren, namelijk de mensen die aan het vechten zijn voor hun leven en voor wie we dit doen”, zegt ze in De Morgen. “Je kunt nog zoveel strenge maatregelen nemen als je wil, als mensen ze niet volgen en toch naar het werk gaan of veel vrienden zien, zet dat geen zoden aan de dijk.”

52 reacties

  • Patrick Rens

    3 jaar geleden
    Als ik vele reacties hier lees: vrijheid? Vrijheid om te feesten, reisjes te maken, voor plezier en overconsumptie? Je vrijheid stopt waar je het leven van anderen in gevaar brengt. Wat een rotverwend volk!
  • linda Terclavers

    3 jaar geleden
    Het meest logische is meer ziekenhuizen met bijhorend personeel ! Het komt erop neer dat al deze lockdowns er al geweest zijn om de druk op de ziekenhuizen te verlichten ! Er is daar maar 1 oplossing voor : uitbreiden ziekenhuizen ... na jarenlang besparingen op de gezondheidszorg en personeel is dit het gevolg ...en nu een groot probleem wereldwijd !!
  • J. Platsteen

    3 jaar geleden
    Motivatie: maak de statistieken positiever door alleen gestorven door corona op te nemen. overleden met corona door onderliggende aandoeningen of gewoon ouderdom niet meetellen. Dat er veel doden waren in de woonzorgcentra kwam ook door het feit dat ze vol zaten met vooroorlogs generatie 85+
  • Cindy Van Eycken

    3 jaar geleden
    Allemaal goed en wel. Maar beste Virologen en parlementsleden, Covid is 1 bedreiging, het besmet mensen en ja sommige heel erg. Maar de reeds anderhalve jaar opsluiting van de bevolking tast en onze economie, onze psychische en sociale welbevinden, onze weerstand en veerkracht. Als ik hoor van bejaarden mensen dat dit erger is dan de wereldoorlog meemaken. De eenzame opsluiting die vele doormaken. Depressies die stijgen, zelfdoding. Alcoholisme dat stijgt, enz. Welke maatregelen helpen daar.
  • Luc Helsen

    3 jaar geleden
    Te veel bespaart op de ziekenhuizen dat is hier het gevolg van. En als iedereen eindelijk het vaccin heeft, dan vinden ze wel iets anders uit om ons binnen te houden en de economie te verwoesten zeker.
  1. Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?
    PREMIUM

    Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?

    Gilbert Bécaud kwam er ooit optreden en zelfs Arnold Schwarzenegger kwam naar het pretpark dat 60 jaar geleden de naam kreeg van wijlen koning Boudewijn. Vandaag staat de fontein droog, ziet een vader zijn kind liever niet in het onhygiënische ballenbad springen en hangt er een muffe geur. “Wij waren zo teleurgesteld dat we ons geld teruggevraagd hebben. En het strafste: we hebben het nog gekregen ook”, vat een lezer het verval samen. Hoe is het ooit zo ver kunnen komen met het ooit o zo mooie park? Had het anders kunnen lopen als die éne beslissing niet werd genomen? Wij gingen op pad. En kwamen YouTuber Acid tegen.
    Brugge
  2. HET RAPPORT. Hoe is het met onze belastingen gesteld en met jouw pensioen? Zo presteerden de federale ministers de afgelopen 3,5 jaar

    HET RAPPORT. Hoe is het met onze belastin­gen gesteld en met jouw pensioen? Zo presteer­den de federale ministers de afgelopen 3,5 jaar

    Hoe presteerde de regering-De Croo de afgelopen 3,5 jaar? Om een volledig overzicht te krijgen wikken en wegen onze politieke journalisten Fleur Mees en Isolde Van den Eynde het beleid van de federale regering en geven ze elk belangrijk departement een uitgebreid rapport. Wie haalde er een buis, wie haalde het met de hakken over de sloot en hoe deed premier De Croo het? Hoe is het met onze belastingen gesteld en met jouw pensioen? Van de (weinige) uitblinkers over de ‘zesjes' tot de vier gebuisden: bekijk de rapporten hieronder in detail.