De eerste dag winkelen op afspraak stond gelijk aan een kalme Veldstraat.
Volledig scherm
De eerste dag winkelen op afspraak stond gelijk aan een kalme Veldstraat. © Jill Dhondt

Winkelen op afspraak zorgt voor "tot 85 procent minder omzet"

Winkels die vanaf dit weekend verplicht op afspraak moeten werken, hebben gisteren/zaterdag 60 tot 85 procent minder omzet geboekt. Dat zegt handelaarsfederatie Comeos op basis van een rondvraag. "In de praktijk komen de nieuwe regels neer op een derde sluiting", zegt CEO Dominique Michel.

53 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Zelfs in goede tijden blijft zelfstandige zijn een hondenjob! Gewoon meedraaien in het normale systeem en je leeft als een god in Frankrijk. Ik spreek uit ervaring.
  • Valerie Dryhoel

    3 jaar geleden
    Michel Roman, Marc Nijs ed. U denkt blijkbaar dat een zelfstandige niet moet werken om geld te verdienen? Uit welk tijdperk komt u? Hard werken en alle taxen, belastingen, aanslagen, regels die opnieuw tijd en geld kosten volgen, dat mogen wij doen. Er zijn veel zelfstandige beroepen die geen subsidies of overbrugging kregen of krijgen en het toch heel zwaar hebben. Oordeel niet alvorens u zelf in dezelfde schoenen heeft gestaan
  • marc Deglin

    3 jaar geleden
    wacht maar tot volgend jaar , als de regering géén belastingsinkomens meer heeft , want de zelfstandigen hebben niets verdiend.
  • Andre Vermeylen

    3 jaar geleden
    Hopelijk smijten ze weer niet met steun maatregels als het goed gaat en ze de grote jan kunnen uithangen mogen we ook niet delen in de winst maar nu moeten we wel door dik en dun zoveel als mogelijk is steunen en die falen beginnen nadien gewoon opnieuw zonder schulden en dan slaan de banken ook alles op en hebben ze ons weer bij ons pietje.
  • Billy Verachtert

    3 jaar geleden
    Goed zo. Het is dringend tijd dat alle Belgische winkeliers failliet gaan en 100% van onze aankopen via het Amazon van Bezos gaan. Hier heeft het volk voor gekozen, stop met de executie uit te stellen!