Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

De zomertijd is weer ingegaan: hoe lastig is één uur minder slaap voor onze biologische klok?

Afgelopen nacht is de zomertijd ingegaan, dat betekende een uur minder slaap. Hoe schadelijk is een kortere nacht en is er een manier om de volgende dag iets minder versuft aan een zoomvergadering deel te nemen?

52 reacties

  • René Verhoeven

    3 jaar geleden
    UTC is helemaal niet de echte tijd, tijd is niet natuurlijk, uitgevonden door de mens en dit in een periode waar de mens leefde met de zon, opstaan en slapen met de zon mee en midden de dag zon ook op haar hoogst, daarop hebben ze zich gebaseerd. Nu leven we echter niet meer met de zon, dus moet het uur ook verschoven worden zodat zon weer op haar hoogste staat midden onze leefdag van 6u tot 22u, dus om 14u! Ben voorstander om te blijven verzetten zodat het in winter iets vroeger licht is.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Zomertijd/wintertijd: zelfs in dit dossier durft de EU geen beslissing te nemen. Elke lidstaat mag weer zelf beslissen wat het gaat doen. Waar hebben we dat nog gehoord? Waarom bestaat deze geldverslindende 'Unie'? Juist...
  • Andy Van de velde

    3 jaar geleden
    Zomeruur in de winter wil zeggen dat het pas licht is om 9u30! Pak eens het originele winteruur!
  • Steven van Sas

    3 jaar geleden
    Een drama voor een uurtje verschil... ga eens in 3 ploegen werken. Dan heb je elke week 8u verschil en dat wordt ook meer en meer gevraagd.
  • Jan Verbruggen

    3 jaar geleden
    René Verhoeven: Groot gelijk. Ik doe het al 35 jaar en slaap nog altijd heel goed.