© Federale Politie

Dievegges stelen bankkaart van 86-jarige dame en geven 1.600 euro uit

Drie vrouwen hebben eind mei van vorig jaar de bankkaart van een 86-jarige vrouw gestolen in Wilrijk. Met de gestolen bankkaart gaven ze zo’n 1.600 euro uit. De politie verspreidde zondagavond beelden van het trio in het VTM-opsporingsprogramma ‘Faroek’. Eén verdachte is intussen geïdentificeerd.

De feiten dateren van 29 mei 2020. De 86-jarige dame deed om 12.05 uur inkopen in de Carrefour op de Prins Boudewijnlaan in Wilrijk. Aan de kassa houden twee vrouwen haar nauwlettend in de gaten. Mogelijk zien ze haar op dat moment de pincode ingeven. Die praktijk heet ‘shoulder surfing’, meekijken over de schouder om de code van de bankkaart te achterhalen.

Om 13.45 uur doen twee vrouwen aankopen met de kaart in het Kruidvat in de Zeelandstraat in Hoboken. Vermoedelijk gaat het om dezelfde vrouwen die aan de kassa in de Carrefour achter het slachtoffer stonden. Ze kopen voor honderden euro aan producten. Die dag worden ook nog aankopen gedaan in de Lidl-vestigingen van Hoboken en Deurne. In totaal is het slachtoffer zo’n 1.600 euro kwijt.

Een derde vrouw die diezelfde dag met de gestolen bankkaart mogelijk geld afhaalde in het BNP Paribas Fortis-kantoor in Wilrijk is intussen geïdentificeerd.

Wie informatie over deze zaak heeft kan de politie contacteren op 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu

De tweede verdachte heeft lang zwart haar en een getaande huidskleur. In de Carrefour droeg ze een donkerkleurig kleed met lichtkleurig bloemenmotief en witte schoenen. Ze had een zwarte, stoffen schoudertas van het merk “Zadig&Voltaire” bij zich.

In het Kruidvat droeg ze een donkere sjaal of hoofddoek en had ze ook een grote witte, stoffen schoudertas bij zich, vermoedelijk met het opschrift “This is a very fair bag” van de supermarkt “Lidl”.

(Lees verder onder de foto)

 © Federale Politie

De derde verdachte heeft donker haar dat onderaan geblondeerd is. In de Carrefour droeg ze een witte T-shirt met lange mouwen, een zwarte legging en witte sportschoenen. Ze droeg een bril in het haar.

In het Kruidvat droeg ze een zwart kleed, met daaronder een witte T-shirt met lange mouwen en een zwarte legging, een rode en goudkleurige hoofddoek en witte sportschoenen. Hier had ze haar zonnebril meestal op.

 © Federale Politie

 (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER