RV
Volledig scherm
© RV

Vlaamse tweedeverblijvers doen vastgoedprijzen Ardennen door het dak gaan

Provincie LuxemburgSinds het begin van de coronacrisis kopen nog meer Vlamingen een tweede verblijf in de Ardennen. De explosie van de huizenprijzen is navenant, met op een jaar tijd prijsstijgingen tot 37 procent. Vooral het noorden van de provincie Luxemburg is gegeerd. De lokale bevolking ziet het met lede ogen aan. “Voor onze jongeren wordt het uiterst moeilijk”, zei Vincent Dumoulin, notaris in het landelijke Érezée, in het debatprogramma C’est pas tous les jours dimanche  op RTL-TVI.

26 reacties

  • GUIDO VAN RILLAER

    3 jaar geleden
    Nog even doorgaan beste Vlaamse mensen en daarna ijveren we voor faciliteiten. Gewoon doen wat al eerder gedaan is in de Vlaamse rand rond Brussel.
  • Johnny Chanet

    3 jaar geleden
    Tweede bedrijven zijn inderdaad zwaarder belast dan je eerste eigen woning. Maar dat men het overvolle Vlaanderen ontloopt goed te begrijpen en zeker wie opgesloten zit op een appartement. Huizen in het groen zullen de komende jaren met 10-tallen procenten stijgen.
  • Luc Van den Bulcke

    3 jaar geleden
    En hoeveel Franstaligen hebben een tweede verblijf aan de kust? Wie heeft de prijzen doen ontsporen in steden zoals Knokke waar er meer Frans dan Vlaams gesproken wordt, Nieuwpoort, Oostende, Koksijde, De Panne!
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Marc Fuchs, klopt, de ergste klagers en zagers hebben teveel tijd en teveel geld en hebben alleen respect voor zichzelf, ik eis, ik wil. Ze claimen milieu en klimaat, maar als ieder gezin twee huizen moet hebben, blijft er geen stukje groen meer over in 2050. Je kan niet alles hebben in het leven, ha beton voor ontspanning, zoals vliegvelden, sportcentra, zwembaden, veel woningen, veel groen, in het leven moet je een keuze maken. Luxe wordt veel te weinig belast.
  • David Hermans

    3 jaar geleden
    Verwondert me niets, wie (zoals ikzelf) al enkele jaren in de streek van Durbuy komt kon dit zien aankomen. Het is de taak van de politiek om correcties door te voeren. Vrije markt allemaal goed en wel, maar sommige zaken moet je vrijwaren of corrigeren. Want zoals hieronder terecht wordt opgemerkt is degelijke huisvesting nog steeds een basisbehoefte. Indien niet wordt ingegrepen krijgen we hier binnen 5 jaar een wooncrisis zoals nu al in NL gebeurt. Daar bepaalt De Markt óók alles.