7.000 mensen voor wie aanvankelijk geen vaccin was, kunnen zich nu toch aanmelden

Goed nieuws voor de zevenduizend mensen die een uitnodiging ontvingen om zich te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum op Spoor Oost, maar voor wie aanvankelijk door een technisch foutje geen vaccin beschikbaar was. Zij kunnen zich met de code op hun brief nu toch geldig aanmelden voor een vaccinatie eerstdaags. Dat laat Antwerps schepen van Gezondheidszorg Fons Duchateau (N-VA) weten.

Een technisch defect bij Doclr, het systeem dat de uitnodiging tot vaccinatie verstuurt voor het vaccinatiedorp op Spoor Oost, heeft voor heel wat problemen gezorgd. Er waren namelijk meer mensen opgeroepen dan dat er AstraZeneca-vaccins voorradig waren. Een overboeking, zeg maar, die bij de mensen in kwestie voor heel wat onduidelijkheid zorgde. Niet alleen Antwerpenaren, maar ook inwoners van Stabroek, Wommelgem, Borsbeek en Schoten, die eveneens gevaccineerd worden op Spoor Oost, waren er de dupe van.

Dankzij een nieuwe levering met het Moderna-vaccin is dat probleem nu van de baan. De betrokkenen kunnen vanaf nu online een geldige afspraak maken om zich te laten vaccineren, via de code die gekoppeld was aan hun initiële oproepingsbrief.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 joro, jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus