AFP
Volledig scherm
© AFP

UAntwerpen test keelspray tegen coronasymptomen

Onderzoekers van de UAntwerpen zoeken honderd Covid-19-patiënten om een nieuwe keelspray uit te testen. Met de spray, op basis van goede bacteriën, hopen de wetenschappers de symptomen van coronapatiënten die thuis uitzieken, te verlichten.

  1. Hoe we tegen eind april 370.000 meer vaccins kunnen zetten dan de officiële cijfers zeggen
    PREMIUM

    Hoe we tegen eind april 370.000 meer vaccins kunnen zetten dan de officiële cijfers zeggen

    België gebruikt voortaan nieuwe, ‘zonder-dood-volume-spuiten’, die nog meer vaccins uit een flesje halen. Die zorgen ervoor dat we met de 438.000 vaccins die we deze week officieel krijgen, er eigenlijk 520.000 kunnen toedienen. Tegen eind april kunnen we zo zelfs tot 370.000 extra dosissen zetten, meer dan 2,4 miljoen in plaats van 2,04 miljoen. Dat lijkt goed nieuws voor onze campagne. Hoeveel efficiënter werken die nieuwe spuiten en de hamvraag: laten de vaccinproducenten ditmaal begaan?
  2. “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp
    PREMIUM

    “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensover­schrij­dend gedrag op jeugdkamp

    Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie. Het was het eerste en meteen ook het laatste dat ze zouden horen over de hele zaak. “Niemand heeft ook maar gevraagd of we iets opgemerkt hebben”, aldus de ouders. De organisatie zelf heeft de monitor in kwestie meteen geschorst.
    Londerzeel