Het Lusail Stadium, waar de finale van het WK in Qatar wordt betwist.
Volledig scherm
Het Lusail Stadium, waar de finale van het WK in Qatar wordt betwist. © REUTERS

Controverse om ‘vaginavorm’, 1.000 zeecontainers en Club Brugge dat proef op de som nam: hoe zit het met de bouw van de acht WK-stadions?

WK voetbalTerwijl de kritiek op de werkomstandigheden in Qatar steeds luider klinkt, bouwen de gastarbeiders verder. Maar hoe ver staat men met de bouw van de acht stadions voor het WK van 2022? En hoe gaan de tempels waar de Rode Duivels mikken op het allerhoogste, er alweer uitzien? Een overzicht.

5 reacties

  • Sven Vandevyvere

    3 jaar geleden
    Een woord: megalomaan
  • Leo Van Rillaer

    3 jaar geleden
    Ja Rik, en na het WK staan al die stadions te verkommeren in die zandbak daar.
  • Wim Van Laethem

    3 jaar geleden
    Nederland zou in 1978 onder impuls van Bram Vermeulen en Freek De Jonge en de publieke opinie normaal niet naar Argentinië afgereisd zijn. Ze werden bijna wereldkampioen. Robbie Rensenbrink, mijn idool, trapte op de paal... Hun huidige koning Willem-Alexander trouwde vele jaren later met Maxima, de Argentijnse dochter van een minister in het bloeddorstige, dictatoriale Videla-regime... O zoveel jaar later zou het WK in het corrupte, mensenrechten schendende Qatar geboycot worden ? Dream on...
  • willems michel

    3 jaar geleden
    De werkomstandigheden in Brazilië waren zeker niet beter, maar toch nam elke ploeg deel. Het zal nu niet anders zijn.
  • Rik Cappelle

    3 jaar geleden
    Als ge die prachtige stadions vergelijkt met al de gedrochten,op één illegaal stadionnetje na, in ons land dan doet het als voetbalfan of concertganger pijn aan de ogen. Stadions die kunnen gebruikt worden voor alles en nog wat.