Sihame El Kaouakibi © BELGA

“450.000 euro doorgesluisd van vzw naar persoonlijke vennootschappen El Kaouakibi”

Minstens 450.000 euro zou Sihame El Kaouakibi doorgesluisd hebben van vzw Let‘s Go Urban naar persoonlijke vennootschappen. Dat meldt VTM Nieuws op basis van het eindrapport van de voorlopige bewindvoerder, aangesteld door de rechtbank om de boekhouding van de vzw Let’s Go Urban van de Open Vld-politica door te lichten.

Bron: VTM NIEUWS

“De wijze waarop de boekhouding werd gevoerd, versterkt mijn vermoeden dat de laatste jaren het financiële gewin, voor mevrouw El Kaouakibi en de met haar verbonden vennootschappen, voorop stond.” Dat concludeert de voorlopig bewindvoerder van Let’s Go Urban in haar verslag aan de rechtbank.

LEES OOK: Sihame El Kaouakibi reageert fel op nieuwe beschuldigingen rond fraude

In amper twee jaar tijd zou een bedrag van 450.365,83 euro doorgesluisd zijn naar de Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi en haar vennootschappen. Het gaat onder andere om 10.000 euro die door A Woman’s View, een andere vennootschap van El Kaouakibi, werd gefactureerd aan Let’s Go Urban. Officieel voor het curatorschap van een pop-up, maar het nodige papierwerk om te bewijzen dat de gefactureerde diensten ook effectief geleverd werden, zijn volgens het rapport van de bewindvoerder onvindbaar.

Ook het nodige papierwerk voor de ondersteuning van renovatiewerken van het Urban Center (de thuisbasis van Let’s Go Urban op het Antwerpse Kiel) door A Woman’s View ter waarde van 102.850 euro ontbreekt volgens het eindrapport.

Volgens de bewindvoerder zou verder onderzoek naar de jaren voordien (2016 en 2017) en naar de andere vennootschappen van El Kaouakibi nog meer slordigheden aan het licht brengen. Zij kon zich echter enkel focussen op de boekhouding van de vzw. (nelo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sihame El Kaouakibi