Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Dertien EU-landen stemmen violen over coronacertificaat om veilig te reizen

Op initiatief van Oostenrijk hebben dertien Europese lidstaten maandag besproken welke gemeenschappelijke prioriteiten zij naar voren willen schuiven bij de ontwikkeling van het digitaal groen certificaat, het coronapasje dat veilig reizen in de EU mogelijk moet maken. “Het zou in elke luchthaven en in elk hotel in Europa geldig moeten zijn en gelezen kunnen worden”, zei minister van Toerisme Elisabeth Köstinger na afloop van de vergadering.

31 reacties

  • Jan Van den Berg

    3 jaar geleden
    Waarom belgie niet , indien ze niet meerdoen gaat onze volledige toeristische sektor kapot , maar ja sommige mogen vrij reizen en hebben kart blanche - geld en plitieke vriendsjes is macht
  • jan wuyts

    3 jaar geleden
    Vergeet niet als je gevaccineerd bent en pas met het virus in contact geweest zijt kan je nog altijd iemand besmetten dus zal een recente PCR test nog altijd verplicht blijven
  • Manten Kalle

    3 jaar geleden
    Julien Vandamme : wie een groene pas heeft kan wel andere mensen besmetten. Daarbij : ik heb nog niet mogen kiezen om nu al een vaccin te hebben, en dus mag ik niet op reis ? Je reinste discriminatie.
  • christiane dewaele

    3 jaar geleden
    Ja maar als mensen zoals Bradd Pitt zonder enige controle in Belgie binnen komen vliegen en dus vrijstelling genieten Hoe gaan ze dit dan aanpakken.
  • Julien Van Damme

    3 jaar geleden
    Julien van Damme beste mensen , wat is het probleem van de groene pas . Heel simpel , wie gevaccineerd is en een groene pas heeft kan en mag veilig vliegen , op hotel , kapper etc . gaan , wie die niet heeft is een risico voor besmetting . dus groot gelijk dat deze overal in Europa gevraagd zal worden . Of willen jullie nog een paar jaartjes lockdownen .