Archiefbeeld: staking bij Carrefour Market Mestdagh © Philip Reynaers
Volledig scherm
Archiefbeeld: staking bij Carrefour Market Mestdagh © Philip Reynaers © photo_news

Vooral in Wallonië en Brussel supermarkten gesloten tijdens stakingsdag

Er zijn tijdens de stakingsdag woensdag vooral supermarkten gesloten in Wallonië en Brussel. Dat blijkt uit een rondvraag. In de distributiecentra bleef de hinder maandag beperkt.

5 reacties

  • Raphaël Defour

    3 jaar geleden
    Dit is een ander land. Zelfs als zelfstandige ondernemers als kappers, contact beroepen, horeca, cultuursector, klein en groot bedrijven hun werknemers op thuiswerk zetten en voor het overleven kampen, kijkt de top van de vakcentrales de andere kant op. Meent men echt dat door de lonen bij wat nog actief is op te drijven er ook nog ruimte is om straks er nog de factuur van de overheid voor de pandemie bij te nemen. Dromen maar.
  • Leo Mariën

    3 jaar geleden
    Vakorganisaties blijven maar op dezelfde nagel kloppen en dat is niet de juiste weg om te bewandelen. Onze koopkracht kan serieus omhoog als de belastingen dalen maar daarvoor is de put in België veel te groot. Een hoger loon binnen een bedrijf zal altijd gecompenseerd worden door een prijsstijging of een hogere werkdruk. Stel je eens voor, 10 % minder belastingen!! En dat kost onze bedrijven niets, daarvoor moeten de prijzen of werkdruk niet stijgen!! Daarmee zouden we echt vooruit komen.
  • frans debont.

    3 jaar geleden
    Niks nieuw onder de zon.
  • Patrick Vandeputte

    3 jaar geleden
    Toch niemand verwonderd dat vooral in Wallonië en Brussel supermarkten gesloten bleven tijdens deze stakingsdag.
  • Peter Correwyn

    3 jaar geleden
    Dat is nieuw... meer geld voor de werknemer bij winst, ook minder geld bij verlies? Jullie schieten op de verkeerde, de officiële diefstal vanuit Brussel, doe daar iets aan. Dan zijn zowel de werknemers als de werkgevers content.