© Jozef Croughs

Kinderopvang Tutti Frutti Kortenbos krijgt nieuwe stek in Zepperen

SINT-TRUIDEN -

Kinderopvang Tutti Frutti Kortenbos, de oudste vestiging van de Truiense buitenschoolse kinderopvangdienst, verhuist dit jaar nog naar Zepperen. Doordat het huidige pand verouderd is, verblijven de kinderen al sinds 2018 in een pop-upvestiging.

Het originele pand van Tutti Frutti Kortenbos, het oude schoolgebouw dat in 1995 in gebruik genomen was, vertoont al enkele jaren gebreken. Daardoor verhuisden de kinderen in september 2018 naar een pop-upvestiging aan de voorzijde van het gebouw in Kortenbos, in afwachting van een definitieve verhuis naar een nieuwe vestiging in Zepperen. Het plan is om op het grasveld van Hasp-O Zepperen nieuwe containerklassen te plaatsen die gezellig ingericht worden. Normaal zou de opbouw al gestart zijn, maar door problemen met de aannemer ging dat niet door.

“Onze kinderopvang is van de allerhoogste kwaliteit. Die willen we te allen tijde garanderen”, zegt schepen van Buitenschoolse kinderopvang Hilde Vautmans. “In de nieuwe containerklassen is ruimte voor 80 kinderen. Deze capaciteit is nodig om te voldoen aan de grote vraag naar opvang. Het merendeel van de kinderen die vandaag opgevangen worden in onze vestiging in Kortenbos, gaat naar school in Zepperen.”

Nieuwe aanbesteding

“Het is een logische keuze om de opvang dichter naar de school te brengen en onze nieuwe opvanglocatie in Zepperen te vestigen”, vult schepen van Gebouwen Johan Mas aan. “Hierdoor moeten de kinderen ook niet meer dagelijks met de bus worden vervoerd tussen de opvanglocatie en de school. De kinderen van Zepperen en omstreken zullen binnenkort hun intrek kunnen nemen in de nieuwe vestiging”, aldus Mas, die betreurt dat de aangestelde aannemer aan zijn contract verzaakt. Daarom wordt er nieuwe aanbesteding in de markt gezet. (jcr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer