Direct naar artikelinhoud
NieuwsOperatie Sky

Nu ook medewerker van parket Antwerpen aangehouden in Operatie Sky

Het gerechtsgebouw in Antwerpen.Beeld Klaas De Scheirder

Er zijn opnieuw twee mensen opgepakt in het drugsdossier Operatie Sky. Het gaat ook om een medewerker van het parket van Antwerpen, zo meldt VRT NWS. De medewerker zou informatie hebben doorgespeeld aan het criminele milieu. De verdachte is intussen aangehouden op verdenking van informaticafraude, corruptie en schending van het beroepsgeheim.

De medewerker zou informatie hebben doorgespeeld aan het criminele milieu. De verdachte is intussen aangehouden op verdenking van informaticafraude, corruptie en schending van het beroepsgeheim. “We hebben berichten kunnen inkijken na operatie Sky, die gelinkt konden worden aan de parketmedewerker”, luidt het bij het federale parket. “Daarop is een nieuw dossier opgestart, waarbij de medewerker verdacht wordt van corruptie. Het gaat dus niet om een arrestatie binnen het dossier Sky zelf, maar om een nieuw corruptiedossier dat aan het licht kwam door ons lopende Sky-onderzoek.” aldus woordvoerder van het federaal parket Eric Van der Sypt.

De verdachten werden zaterdag opgepakt na zes huizoekingen, waarvan twee in het gerechtsgebouw van Antwerpen. Van der Sypt: “Het is klassiek bij drugscriminaliteit dat men connecties moet hebben bij politie en justitie. Zonder dergelijke connecties is de drugshandel vrijwel onmogelijk. Maar dat is niets nieuws. De kans bestaat dus dat het hier niet bij blijft.”

In het kader van het onderzoek zijn intussen al tientallen mensen gearresteerd. Verschillenden onder hen zijn ook aangehouden, onder wie advocaten en een drugsspeurder van de politie van Antwerpen. Nu komt daar dus ook een medewerker van het parket bij.