Archiefbeeld. ©  Joris Herregods

Medewerkster Antwerps parket aangehouden in onderzoek rond Operatie Sky

Antwerpen -

Er zijn opnieuw twee mensen aangehouden in het grootschalige onderzoek in de nasleep van Operatie Sky. Het gaat onder meer om een medewerkster van het parket in Antwerpen. Dat is bevestigd aan onze redactie. De parketmedewerkster zou via een tussenpersoon informatie hebben doorgegeven aan het criminele milieu.

Afgelopen zaterdag werden zes huiszoekingen uitgevoerd. Twee daarvan gebeurden in het Antwerpse gerechtsgebouw, vier in privéwoningen. De twee werden opgepakt na die huiszoekingen.

Het federale parket bevestigt dat een van de twee een parketmedewerkster is. Uit goede bron heeft onze redactie vernomen dat het om een vrouw gaat, een bediende met een tijdelijk contract.

De vrouw in kwestie wordt ervan verdacht dat ze verschillende keren met haar eigen login, maar ook via de login van een nietsvermoedende collega, op zoek is gegaan naar vertrouwelijke gegevens over gerechtelijke dossiers. Via een tussenpersoon zou ze die informatie hebben doorgegeven aan het criminele milieu. Ook een van de twee eerder aangehouden advocaten in het dossier zou betrokken zijn in deze zaak.

De tweede persoon zou een tussenpersoon zijn. De parketmedewerkster werd aangehouden op verdenking van deelname aan een criminele organisatie, informaticafraude, corruptie en schending van haar beroepsgeheim. Ook de vermeende tussenpersoon werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

Het dossier rond Operatie Sky barstte los op 9 maart. Door het kraken van de versleutelde berichtendienst Sky ECC had de politie geheime berichten van criminelen kunnen meelezen. Meer dan 1.500 agenten vielen binnen op zowat tweehonderd plekken. Intussen zijn er al verschillende mensen opgepakt, onder wie ook een Antwerpse drugsspeurder en nu dus ook een parketmedewerkster. (jvo, nelo, sare, me)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Operatie Sky