“Hij zal de debatten met aandacht volgen”, zegt de woordvoerster van president Biden.
Volledig scherm
“Hij zal de debatten met aandacht volgen”, zegt de woordvoerster van president Biden. © REUTERS

Biden volgt proces over dood George Floyd met argusogen

De Amerikaanse president Joe Biden volgt het proces tegen Derek Chauvin, de ex-agent die ervan beschuldigd wordt George Floyd te hebben gedood, met argusogen. Dat maakte zijn woordvoerster Jen Psaki maandag bekend.

6 reacties

  • philippe schotte

    3 jaar geleden
    Welke de straf ook zal zijn , die moordenaar loopt binnen de korste keren wegens een of andere reden weer op vrije voeten .
  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Advocaat Eric Nelson vertelde de jury dat de autopsie "een mengsel van methamfetaimne en fentanyl” in Floyd`s lichaam had gevonden. "Dit is wat een Speedball wordt genoemd - een mengsel van een opioïde en een stimulerend middel", zei Nelson. "Het bewijs zal aantonen dat de George Floyd stierf aan een hartritmestoornis die optrad als gevolg van hypertensie, zijn coronaire ziekte, inname van methamfetaimne en fentanyl en de adrenaline die door zijn lichaam stroomde." Chauvin is 100% onschuldig...
  • M Veo

    3 jaar geleden
    Ivo Marien was er blijkbaar (niet) bij. Van drugs was geen sprake en de beelden spreken voor zichzelf. En denk je dat het O.M. lichtzinnig deze beschuldigingen stelt ? Je kunt je kop niet in het zand blijven steken, in Leuven zei de politie ook al dat het slachtoffer tegen de deur was gelopen, dat kennen we ondertussen al. De politiemoet correct optreden, niet meer of niet minder. Dat noemt men professionalisme en daar vraagt de bevolking om, geen cowboys !
  • Ivan Melis

    3 jaar geleden
    Probleem is 'trial by media'. Want als de strafmaat, ook al is hij op gegronde redenen bepaald, té licht uitvalt, staat héél het land weer in lichterlaaie. Niet dat ik de media zelf beschuldig hoor, maar wel de interpretatie door de meeste mensen ervan.
  • Ivo Mariën

    3 jaar geleden
    Het is onvoorstelbaar hoe ingenomen de media en de politiek is. Wie de hele clip ziet kan onmiddellijk weten dat het niets met racisme te maken heeft. De agenten waren nog heel vriendelijk met hem, en bovendien zei hij ook 'I can't breath toen hij helemaal alleen achteraan in de wagen zat zonder iemand naast hem. Niet de politie maar drugs hebben hem gedood.