Volgens Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade, komt de coronacrisis hard aan bij veel Vlaamse exporteurs, maar is het verlies aan uitvoer minder drastisch dan gevreesd.
Volledig scherm
Volgens Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade, komt de coronacrisis hard aan bij veel Vlaamse exporteurs, maar is het verlies aan uitvoer minder drastisch dan gevreesd. © BELGA

Vlaamse export 8,1 procent gedaald vorig jaar

De Vlaamse bedrijven hebben vorig jaar voor 298 miljard euro aan goederen uitgevoerd. Dat is 8,1 procent minder dan in 2019, zo blijkt uit cijfers van exportagentschap Flanders Investment & Trade. Een brexit-effect hielp de export in het najaar.

6 reacties

  • Pierre Vaneylen

    3 jaar geleden
    Nog maar meer loonsopslag voor de zorg en ambtenaren is nog meer belastingen en loonlasten voor de anderen. We worden een land voor de elites, dit zijn echter niet de mensen die voor onze economie en welstand zorgen.
  • Walter WOUTERS

    3 jaar geleden
    Wij worden een ontwikkelingsland en China een rijk land met dank aan de OVLD....
  • Hendrik Goris

    3 jaar geleden
    Meeste mensen sparen nu in plaats van 3 keer per jaar op vacantie te gaan, heeft niets te maken met de koopkracht fetisj.
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    dat is bijzonder goed voor het milieu en er is mogelijkheid voor zelfvoorziening en onafhankelijkheid zijn tegenover andere landen.
  • Paul Boutsen

    3 jaar geleden
    En met de manier waarop we de crisis aangepakt hebben, valt dit nog mee.