Minister van Volksgezondheid Norihisa Tamura
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Norihisa Tamura © AP

Schandaal bij Japans ministerie van Volksgezondheid: werknemers overtraden coronaregels

Het Japanse ministerie van Volksgezondheid heeft zich de irritatie van de bevolking op de hals gehaald, nu aan het licht is gekomen dat ambtenaren de coronamaatregelen hebben geschonden tijdens een diner in Tokio.

  1. LIVE. Interpol stuurt ‘red notice' uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië
    LIVE

    LIVE. Interpol stuurt ‘red notice' uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië

    De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra - aka ‘De Vlieg’ - en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Er is inmiddels ook een internationaal verzoek uitgestuurd om de opsporing en de aanhouding (red notice) van de ontsnapte gevangene door Interpol. Bij de drieste aanval aan een péagestation in het Franse departement Eure (Normandië) werden twee cipiers doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Volg hier live de ontwikkelingen op de voet.
  2. RECONSTRUCTIE. Hoe BBC-podcast grootste mensensmokkelaar van Europa kliste: “Scorpion” kreeg 10 jaar cel en boete van 1 miljoen in ons land
    PREMIUM
    2

    RECONSTRUC­TIE. Hoe BBC-pod­cast grootste mensensmok­ke­laar van Europa kliste: “Scorpion” kreeg 10 jaar cel en boete van 1 miljoen in ons land

    Hij kreeg in ons land een celstraf van 10 jaar en een boete van net geen miljoen euro. Barzan M. (36) is al enkele jaren de meeste gezochte smokkelaar van Europa. Maar hij wist telkens de dans te ontspringen. Tot een BBC-reporter hem kon traceren in zijn thuisland Irak én zelfs een interview met hem had. “Ik heb misschien wel 10.000 mensen gesmokkeld”, zegt hij daarin. De reconstructie van hoe een Britse podcast tot een spectaculaire arrestatie leidt.