Wachtrijen in Sint-Pietersstation richting zee.
Volledig scherm
Wachtrijen in Sint-Pietersstation richting zee. © Wannes Nimmegeers

Hele dag wachtrijen voor treinen naar de kust: “Onverantwoord. We plakken allemaal op elkaar”

Gent/Brussel/LeuvenDe NMBS roept reizigers op om woensdag niet naar de kust te reizen met de trein. Dinsdag stonden er lange rijen wachtenden voor treinen naar de kust. De NMBS activeerde wel haar noodplan, maar dat verplaatste het probleem. In plaats van wachtrijen op het perron, stonden die voor het perron. “Onverantwoord”, zeggen gefrustreerde reizigers. De uittocht vanavond verliep dan weer wel vlot, onder meer dankzij de inzet van extra treinen.

  1. Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeberhuisje wil parket vader van uitbaatster voor assisen wegens doodslag

    Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeber­huis­je wil parket vader van uitbaat­ster voor assisen wegens doodslag

    Het parket wil Roxan V., de vader van de uitbaatster van kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Gent, vervolgen voor doodslag op een zes maanden oude baby. De man schudde het meisje in februari 2022 zo hard door elkaar dat ze nadien in het ziekenhuis overleed aan een hersentrauma. En dat deed hij volgens de speurders met de intentie om te doden. Maar volgens Kris Vincke, de advocaat van V., was dat niet het geval: “Voor ons is het duidelijk dat de man nooit de bedoeling had om de baby te doden.”
    Gent
  2. “Mag ik u even bezwepen, meneer?”: senioren in Gents rusthuis worden wild van handboeien, zweepjes en vibrators
    PREMIUM

    “Mag ik u even bezwepen, meneer?”: senioren in Gents rusthuis worden wild van handboeien, zweepjes en vibrators

    “Jawadde, waar moet ik dat steken?” Het 25-koppige publiek in woonzorgcentrum Zonnebloem in Gent keek gisteravond érg benieuwd naar de schatkist met seksspeeltjes en erotische snuisterijen die de Upper-at-home-consulente had uitgestald. Omdat ook voor senioren seksueel welzijn hoog op de agenda staat, vond donderdag de eerste Upperdare-avond plaats in het rusthuis. Leerrijk, maar er werd ook gelachen. “Daar werd vroeger niet over gepraat, hoor”, klonk het al snel tijdens de spannende, maar leuke uiteenzetting. Onze reporter was erbij aanwezig en keek ervan op hoe geïnteresseerd de ouderen waren.
    Gent
  1. OPROEP. Vindt u dat kleinere festivals het geluidsniveau mogen optrekken?

    OPROEP. Vindt u dat kleinere festivals het geluidsni­veau mogen optrekken?

    Copacobana, het festival dat eind juni het Rozebroekenpark inpalmt, is een crowdfunding gestart om een boete te betalen. Bij de vorige editie hebben ze de geluidsnormen die de stad oplegt, overschreden. En dat terwijl er al inspanningen gedaan werden om het geluidsniveau te dimmen. De Student Kick-Off en Gent Jazz krijgen echter een uitzondering op de geluidsregels. De boxen staan steeds stiller maar volgens sommigen heb je toch wat meer decibels nodig om in de sfeer te komen. Volgens het stadsbestuur moeten festiviteiten in woonzones na twaalf uur de volumeknop naar beneden draaien. Maar wat vindt u? Moeten we flexibeler zijn met de geluidsregels voor kleinschalige festivals in onze bruisende stad? Waarom (niet)? Of heeft u andere ideeën om zowel de feestvierders als andere inwoners tevreden te houden?
    Gent
  2. Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
    Jobat

    Hoeveel werknemers krijgen maaltijd­che­ques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?

    De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit.