Direct naar artikelinhoud
NieuwsLenteweer

▶ Noodplan wegens drukte op treinen richting kust: NMBS vraagt dagtoeristen om andere bestemming te kiezen

Drukte in het Gentse Sint-Pietersstation.Beeld SDD

Het is druk aan de perrons van het Sint-Pietersstation richting kust. Zo druk, dat medewerkers van de NMBS hekken hebben geplaatst om de toevloed van de reizigers in te perken. Het noodplan is in werking getreden. ‘We raden dagtoeristen aan om naar andere bestemmingen te reizen’, laat Bart Crols van NMBS weten.

Video wordt geladen...

23 graden, volop zon en een vervoegde paasvakantie. Meer is er niet nodig voor dagtoeristen om af te zakken naar de Belgische kust. En met velen zijn ze, ook vanuit Gent. Al sinds deze ochtend zitten de treinen richting onder meer Blankenberge, De Panne, Oostende en Knokke bomvol. In tijden van corona een heuse afrader.

‘Raamregel’ pas zaterdag

De NMBS besliste daarop om hekken te plaatsen in het Sint-Pietersstation, zodat de toevloed naar de perrons beperkt wordt. Aan perron 11 en 12 wordt de weg naar de roltrappen gekanaliseerd. “Medewerkers van de NMBS en security zorgen ervoor dat de mensen ondertussen afstand houden”, laat Bart Crols van NMBS weten. “Ze laten het aantal passagiers door die de trein kan dragen. De limiet is het aantal vrije zitplaatsen op de trein.” Pas zaterdag gaat de ‘raamregel’ in, en zal de capaciteit van de treinen beperkt worden tot 50 procent.

Ondertussen wordt de rij met wachtenden stilaan langer aan het Sint-Pietersstation. De NMBS vraagt dan ook om voor andere opties te kiezen. “Wij raden aan om naar andere bestemmingen in België te reizen. En check op voorhand de druktebarometer om wachtrijen te vermijden. Die vind je terug op de app van de NMBS.”

Aan perron 11 en 12 is het wachten geblazen in het Sint-Pietersstation.Beeld SDD
Medewerkers voorzien ondertussen water voor de wachtenden.Beeld SDD