Stakers in Brussel gisteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Stakers in Brussel gisteren. © BELGA

Staking legt eerste barsten Vivaldi bloot

De nationale staking over het loonoverleg gisteren confronteerde de regering-De Croo voor het eerst met haar grote ideologische spanwijdte. De barsten zijn een feit.

32 reacties

  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Hoezo de eerste barsten! Het is nooit één geheel geweest..dit is een van de eerste openbare barsten..
  • phil smedts

    3 jaar geleden
    Waarom is die loonnorm dan niet van toepassing op de hogere kaderleden ? Zij krijgen verhogingen van meer dan 10%, terwijl de andere werknemers maximum 0.4 krijgen. De loonnorm is gebaseerd op 1. De evolutie van onze lonen de afgelopen twee jaar 2. Diezelfde evolutie in onze buurlanden 3. De verwachte evolutie van de lonen in de buurlanden de komende twee jaar. de stijging van de dividenden en de lonen van CxO's ontbreekt hier echter, waarom ?
  • Marc Camp

    3 jaar geleden
    Carlos,we betalen inderdaad heel veel belastingen.Maar als je dit vergelijkt met andere landen en je houd rekening met de sociale voorzieningen die we er voor in de plaats terug krijgen dan ligt dit in verhouding. Dus minder belastingen=minder sociale voorziening.Het zal je bv maar overkomen dat je door minder belastingen te betalen slechts de helft zou krijgen van pensioen.Of je wordt ziek en je krijgt slechts een aalmoes om je medicijnen te kopen.Oneigenlijk gebruik moet bestreden worden.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Er is geen andere regering mogelijk dan Vivaldi, enkel complete anarchie
  • Bert Nys

    3 jaar geleden
    Als deze regering iets wil doen aan de netto lonen, kunnen ze misschien stoppen met 3 dubbele belastingen te innen...