Direct naar artikelinhoud
NieuwsVerenigde Staten

Trump lanceert eigen website, maar laat ‘toevallig’ hoog dodenaantal corona en aanval op het Capitool weg

Trump lanceert eigen website, maar laat ‘toevallig’ hoog dodenaantal corona en aanval op het Capitool weg
Beeld TMDB

Donald Trump heeft een eigen website gelanceerd om zijn periode als Amerikaans president te vieren en om zijn fans op de hoogte te houden. De site bevat ook een geschiedenisgedeelte van 885 woorden, die nogal selectief is. Zo rept Trump met geen woord over het hoge dodenaantal tijdens de coronacrisis en de aanval op het Capitool. 

De naam van de site is 45office.com en wordt aangekondigd als een platform waar Trump zijn “America first”- campagne kan voortzetten. Je kan er ook een ontmoeting met de voormalig president aanvragen. Het ‘hoogtepunt’ van de site is echter een geschiedenis van het Trumpbeleid, dat wordt omschreven als “de meest buitengewone politieke beweging in de geschiedenis”.

Trump zou volgens de tekst “de politieke dynastieën hebben onttroond, het establishment van Washington hebben verslagen en een einde hebben gemaakt aan de diepgewortelde machtsstructuur”. “Zijn inspirerende, baanbrekende campagne bewees dat opiniepeilers, experts en de bedrijfsmedia spectaculair ongelijk hadden”, aldus de website.

De tekst laat echter enkele belangrijke zaken in de geschiedenis van Trump achterwege. Zo zou “president Trump een periode hebben gestart van ongekende economische groei, banencreatie, stijgende lonen en stijgende inkomens”. Niet echt waar, want de Amerikaanse economie beleefde door de pandemie een van de ergste financiële crashes ooit. 

Over de aanval op het Capitool wordt met geen woord gerept op de website van Trump.Beeld Photo News

Ook pakte Trump de coronacrisis volgens de tekst met succes aan: “Toen de coronavirusplaag uit China arriveerde en elke natie over de hele wereld trof, handelde president Trump vroeg en resoluut.” Er wordt in de tekst wel niet vermeld dat de Verenigde Staten het land is met het hoogst aantal coronadoden. 

Verder valt ook nergens iets te lezen over onder meer de aanval op het Capitool in januari, de twee impeachment-procedures en zijn verbanning van sociale mediaplatformen zoals Twitter en Facebook. Nochtans zijn dit ingrijpende gebeurtenissen tijdens het beleid van de voormalig president.

Op de homepagina van de website belooft Trump nog “Amerikanen uit alle lagen van de bevolking te informeren, op te leiden en te inspireren, terwijl we proberen een werkelijk geweldige Amerikaanse toekomst op te bouwen”.