Sihame El Kaouakibi
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi © Gregory Van Gansen / Photo News

Binnenlandse Zaken vraagt onderzoek naar subsidies aan Brusselse vzw van Sihame El Kaouakibi

Sint-Jans-MolenbeekDe minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil de subsidies aan de Brusselse vzw van Sihame El Kaouakibi, WeLoveBXL, laten onderzoeken. Haar voorganger Jan Jambon (N-VA) kende de vzw in totaal 200.000 euro toe om radicalisering bij jongeren te voorkomen. De minister wil na onthullingen van VTM NIEUWS en HLN laten onderzoeken hoe dat geld is besteed.

  1. Als kind misbruikt, nu riskeert hij zelf jarenlange celstraf: “Ze vluchtte met zoontje uit Oekraïne maar belandde door hem in nog grotere hel”
    PREMIUM

    Als kind misbruikt, nu riskeert hij zelf jarenlange celstraf: “Ze vluchtte met zoontje uit Oekraïne maar belandde door hem in nog grotere hel”

    Kinderen waren zijn leven, na een moeilijke jeugd waarin hij zelf seksueel misbruikt werd. Hij zat zelfs in een organisatie die pedofielen ‘opjoeg’. En toch hoort Y.Q. (31) vandaag welke straf hij krijgt voor het seksueel misbruik van twee jongens van 4 en 7 jaar. Minstens twee, want de vrees is gegrond dat hij veel meer slachtoffers maakte. Waar liep het fout? En hoe is het mogelijk dat iemand die zelf seksueel misbruikt werd, later een kind hetzelfde gaat aandoen? We vroegen het aan Minne De Boeck, criminologe van de Universiteit Antwerpen. “Sommige mensen die zelf misbruikt zijn, omringen zich met minderjarigen, net omdat dat veiliger aanvoelt.”
    Halle
  2. Zonnepanelen en thuisbatterij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”
    Livios

    Zonnepane­len en thuisbatte­rij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”

    Kleine thuisbatterijen en zonnepanelen met een stopcontactstekker: ze bestaan, maar of je ze in België ook mag gebruiken, is niet duidelijk. Synergrid, de Belgische netbeheerderskoepel, wil daar verandering in brengen, omdat de vraag vanuit de markt zou toenemen. Maar is dat echt zo? Zijn de toestellen veilig en voordelig? En kun je ze in elke woning gebruiken? Bouwsite Livios vroeg het aan energie-expert Dirk Van Evercooren.