Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit)
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) © Photo News

Vandenbroucke: "Er is nooit individueel bewijs voor maatregel in bepaalde sector”

Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is er "nooit individueel bewijs" dat een bepaalde maatregel - zoals een sluiting - in een bepaalde sector rechtvaardigt. Dat heeft hij dinsdagavond geantwoord op vragen in de Kamercommissie Gezondheid. "Een sluiting houdt geen beschuldiging in voor de sectoren in kwestie", benadrukte hij.

27 reacties

  • Eduardo Van hoyweghen

    3 jaar geleden
    Als je weet dat na een half jaar gesloten horeca de besmettingen nog steeds op hoog plateau zitten,dan heb ik toch de neiging om te denken dat er weinig oorzakelijk verband is met de horeca,maar ik ben dan ook geen professor.
  • Rose Moelans

    3 jaar geleden
    Zal bij kappers en winkels veiliger zijn dan op overvolle treinen als het maatregelen neemt doe het dan goed nu als je kijkt wat er gebeurt zullen de besmettingen wel blijven stijgen, grijp nu in of blijven jullie ons in ons kot houden
  • Regina Blanckaert

    3 jaar geleden
    Als je de contacten wil beperken moet je vooral de scholen dicht houden daar vind je de meeste contacten,hoeveel zitten er samen in de klas en dan nog broer/zusters in andere klas of school,als er bij de kappers dagelijks zoveel volk over de vloer moest komen zouden die blij zijn,daar zit je nu bijna alleen en op afstand en alles wordt ontsmet,ook topsporters hebben wisselende tegenspelers maar dat blijft ook doorgaan..
  • Joan Vliegen

    3 jaar geleden
    Er is ook geen enkel bewijs dat alles wat er over corona geschreven en gedaan wordt relevant en zinvol is. Sta me toe te twijfelen aan de goede bedoelingen van zowel politici medici en media. Het is een soep van meningen feiten regels en cijfers. Wat heeft men na een jaar samen al bewezen? Weinig tot niks. Veel retoriek en te weinig daadkracht.
  • Katia Vermeire

    3 jaar geleden
    Inderdaad je word hoog tijd dat ht gedaan is met die spelletjes van open te mogen en dan enkele weken erna weet toe. Echt een schande, maar met massa 's op de trein staan wachten richting zee, oocchh geen probleem. Waar ligt de logica, ze willen gewoon alles kapot