Een schip passeert in Ismaïlia, bij , het hoofdkwartier van de Autoriteit van het Suezkanaal (SCA).
Volledig scherm
Een schip passeert in Ismaïlia, bij , het hoofdkwartier van de Autoriteit van het Suezkanaal (SCA). © AP

Egyptische president Sissi belooft aangepast materiaal na incident Suezkanaal

BuitenlandEgypte zal meer investeren in aangepast materiaal, zodat het klaar is als er zich weer een incident voordoet waarbij het Suez-kanaal geblokkeerd raakt. Dat beloofde de Egyptische president Abdel Fattah al-Sissi dinsdag. Het Suezkanaal is een cruciale route voor de internationale scheepvaart.

7 reacties

  • Patrick Vandeputte

    3 jaar geleden
    Het Suezkanaal, in scheepvaartkringen veel beter gekend als het Marlborokanaal. Iedereen die bij een passage betrokken is en aan boord komt eist daar zijn persoonlijke tolgeld.
  • Fernand Beaumonde

    3 jaar geleden
    Misschien eens beginnen om het hele kanaal over de hele breedte te laten uitbaggeren en de loodsen medeverantwoordelijk te stellen bij calamiteiten.
  • Raymond Van gucht

    3 jaar geleden
    Maak deze loodsen verantwoordelijk voor wat zij moeten doen
  • willem merken

    3 jaar geleden
    Dus de eerste jaren geen verandering, die schepen moeten nog gebouwd worden. De trein is misschien een oplossing er is een probleem hebben ze genoeg wagons om al die containers te vervoeren . En locomotieven. En tijdverlies bij het lossen, trein laden, traject, trein lossen, stapelen en terug laden. Dit in een sector waar elke minuut telt of is het de bedoeling om nog wat meer te verdienen aan die transporten.
  • Marc Uytdewilgen

    3 jaar geleden
    Zo gigantische containerschepen door het Suez kanaal later varen is een risico die zichzelf nu heeft bevestigd. Best niet meer toelaten en laten omvaren via Kaap Goede Hoop. Kost meer weet ik.