De start van de Ronde van Vlaanderen in Antwerpen in 2019. ©  BELGA

Antwerpen en Brugge willen afwisselend start van Ronde van Vlaanderen organiseren

Antwerpen en Brugge willen vanaf volgend jaar afwisselend de start van de Ronde van Vlaanderen organiseren. Dat bevestigt Antwerps burgemeester Bart De Wever. Organisator Flanders Classics moet nog instemmen.

PVDP

Het is dit weekend voorlopig de laatste keer dat Ronde van Vlaanderen in Antwerpen start. Voor de volgende edities moet er een nieuw contract worden onderhandeld en het is geen geheim dat Brugge er achter de schermen alles aan doet om de start van de wielerwedstrijd opnieuw naar West-Vlaanderen te halen. Het lijkt erop dat er nu een gulden middenweg gevonden is.

“De Ronde is thuis in Antwerpen, maar heeft toch ook een innige band met Brugge. Het leek ons dan ook niet meer dan logisch om een gezamenlijke kandidatuur te overwegen”, zegt Bart De Wever.

De gesprekken daarover zijn nog volop aan de gang. “We moeten nog even afwachten. Na de fusie van de havens van Zeebrugge en Antwerpen willen we ook op dit vlak samenwerken. Dat is beter dan tegen elkaar uitgespeeld te worden.”

Antwerpen betaalt jaarlijks 400.000 euro om de start van de Ronde van Vlaanderen te mogen organiseren. Het is niet bekend wat er betaald moet worden om de volgende jaren de start van de wielerklassieker te mogen organiseren. In Brugge zijn ze alvast hoopvol dat Flanders Classics positief staat tegenover de samenwerking.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen