Zaki.
Volledig scherm
PREMIUM
Zaki. © Wannes Nimmegeers

ANNO 2021. Zaki (76): “Ik heb het stilaan gehad met die lollige rubriekjes over en met ouderen”

ShowbizzElke dag gaat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Zaki (76), legendarische dj en presentator. Hij schrijft momenteel een boek over de invloed van muziek op ons leven, en ergert zich aan de manier waarop senioren in de samenleving worden weggezet. ““Niet alleen ontbreekt iemand van onze generatie aan de debattafels, programma’s presenteren is al helemaal uit den boze.”

11 reacties

  • Timothy Marien

    3 jaar geleden
    Zaki, met alle respect, maar de pensioenleeftijd in alle beroepen is ong. 65 jaar. dus waarom zou je per se nog willen presenteren na die leeftijd? En er zijn zeker mogelijkheden, zie maar betty white, maar je moet rekening houden dat het prime time doelpubliek nu eenmaal jonger is en dus ook jongere presentators wil. En dat doet op zich niets af aan de kwaliteiten van de 'oude garde'.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Ouders en grootouders worden almaar minder gewaardeerd door de jeugd ,een ding vergeten ze dat wij hen de maatschappij met al die luxe hebben gegeven door jaren te werken en tonnen belastingen te hebben betaald !
  • Dirk De Buyst

    3 jaar geleden
    Hij heeft natuurlijk gelijk. Zie je in het verkeer ook. Ik ben ook 65 plusser en ben twintig jaar beroepschauffeur geweest, maar mijn ‘driving standard’ ligt een pak hoger dan die van de meeste mensen.
  • Zee Groen

    3 jaar geleden
    Hij heeft zeker gelijk. De gangbare opinie over ouderen bij de jeugd spreekt boekdelen. Je vraagt je soms af of scholen geen broedplaatsen worden van een nieuw soort racisme: dat tegenover bejaarden. Nogal een contrast met een halve eeuw geleden, waar de opvoeding er een was van "ik heb eerbied voou uw grijze haren". Daarnaast is er de economie en de domme populaire visie van managers dat personeel jong moet zijn. Soms ook de politiek, het gelobby en de media die op de polarisatie kar springen.
  • Johan commère

    3 jaar geleden
    Zaki is één van de weinigen uit de showbizz die altijd een gewone man is gebleven . Heel vriendelijk en altijd en voor iedereen te vinden voor een aangename babbel .