Direct naar artikelinhoud
NieuwsRuimtevaart

Vriendin Elon Musk ‘klaar om te sterven op Mars’

Grimes (l) en Elon Musk.Beeld Invision

Grimes, de partner van ondernemer en Teslabaas Elon Musk (49), is ‘klaar om te sterven op Mars’.  Dat zegt de Canadese zangeres op Instagram. ‘Klaar om te sterven met het rode zand van Mars onder mijn voeten’, schrijft de 33-jarige bij een foto van haarzelf.

en

Musk zelf, die inmiddels de rijkste man ter wereld is, wil met zijn bedrijf SpaceX menselijk leven mogelijk maken op Mars, en het liefst nog voor 2030. Verschillende kandidaten hebben zich al opgegeven voor de eerste Mars-reis.

Ook Grimes wil er alles aan doen leven op de planeet mogelijk te maken. In een interview onlangs zei ze dat ze na haar vijftigste graag naar Mars wil verhuizen “om daar een kolonie te stichten”. Zelfs als dat “handarbeid tot de dood” betekent. Dat is ook een wens van Musk, met wie ze sinds 2018 in een relatie zit. De ondernemer wil in 2050 een miljoen mensen op de rode planeet hebben en daar een stad bouwen.

Gisteren liep er nog een test mis met een prototype van Starship, een volledig herbruikbare raket waarmee SpaceX missies naar de Maan en Mars wil uitvoeren. Dat meldt het gezaghebbende space.com. Vanaf de site nabij Boca Chica Village in het zuiden van Texas steeg om 15 uur Belgische tijd de Starship SNN11 op. Het tuig klom tot een hoogte van 10 kilometer en zette dan de afdaling in. Maar bijna zes minuten in de vlucht vielen de livebeelden weg. Wellicht is het tuig ontploft. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door ☘︎𝔊𝔯𝔦𝔪𝔢𝔰࿎ (@grimes) op