Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Nieuwe regels voor buitenlandse zelfstandigen die in Vlaanderen willen werken

Zelfstandigen van buiten de EU die in Vlaanderen aan de slag willen, zullen in de toekomst een startkapitaal moeten hebben van minstens 18.600 euro en een diploma secundair onderwijs moeten kunnen voorleggen. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) lanceert daarvoor een nieuw kader. Bedoeling is meer innovatief ondernemend talent naar Vlaanderen te halen.

5 reacties

  • Nancy Dierick

    3 jaar geleden
    Dan moeten ze hun onderneming enkele maanden uitstellen tot ze genoeg geld van onze overheid hebben gekregen.
  • WILMA ULRIX

    3 jaar geleden
    Als die maatregelen er alleen zijn voor buitenlanders en niet voor Belgen, dan gaat Vlaanderen bakzeil halen bij de EU.
  • Rudy Van Daele

    3 jaar geleden
    Op dit moment hebben vele ondernemers geen diploma voor de werken die ze uitvoeren .Het is een ramp en wat men nu creëert gaat dat zeker niet oplossen. Er is ook geen volstorting meer voor een BVBA gedupeerden blijven nu volledig in de kou staan. Nu is de regele boeken dicht en overmorgen weer open. Gewoonlijk wordt een vrouw zaakvoerster mar dat hebben onze politici nog niet door.
  • Cor Vermonden

    3 jaar geleden
    En degene die dat niet hebben gedaan in het verleden krijgen een jaar de tijd om zich aan de nieuwe regel in orde te stellen hopelijk.
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Goed idee. Mogen we daarbij ook verwachten dat ze de taal degelijk kennen ? Niet als "goed genoeg" voor een buitenlander maar "evengoed" als wij ?