In Gent-Sint-Pieters was het gisteren lang aanschuiven voor wie de trein richting de kust wou nemen.
Volledig scherm
In Gent-Sint-Pieters was het gisteren lang aanschuiven voor wie de trein richting de kust wou nemen. © Sibren Dejaegher

Van Ranst over volle treinen naar zee: “Reserveringssysteem enige manier om drukte tegen te gaan”

We worden getrakteerd op stralende lentedagen en dat lokt zoals vanouds heel wat dagjesmensen naar de kust. Gisteren was er reeds een stormloop richting zee. Het resultaat: lange wachtrijen in stations en volle treinen. In een reactie bij HLN Live breekt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) een lans voor een reserveringssysteem op drukke lijnen. Ook West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé is voorstander van zo’n systeem. De NMBS blijft vasthouden aan de druktebarometer.

35 reacties

  • Guy Custers

    3 jaar geleden
    Neen! Doen waaraan de CEO denkt: stopzetten! Niet meer rijden in het WE en de politie aan de provinciegrens alles terug laten sturen! Maak een afspraak met de nodige bedrijven dat die mensen van de Lokale Politie daar goed voorzien worden tegen weer wond en zon, en goed voorzien van catering!
  • JEAN-PIERRE VANDEVYVERE

    3 jaar geleden
    Restaurants en kappers sluiten maar overvolle treinen en bussen ( grote besmetting haarden ) geen enkele politieker die het zich aantrekt.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Als ik een seniorenticket neemt mag je die dag toch gaan welk station je wil of gaan we zeggen die van de kust mogen niet Limburg binnen
  • Sofie Maelfeyt

    3 jaar geleden
    Na een jaar reeds in een gevangenis te moeten leven, zijn de mensen het terecht beu. Als men ons dwingt om in ons eigen land te blijven, waar nog heel weinig zaken zijn die we mógen doen... tja, dan is het ook niet vreemd dat we met velen naar dezelfde plaatsen trekken natuurlijk! Mogen we aub nog iéts doen wat een beetje plezierig is? Behalve werken en belastingen betalen..
  • Angelique Lamon

    3 jaar geleden
    Mss,eerst even een Taskforce oprichten,en een onderzoekscommissie,enz...Dat het toch al kan ingepland worden,tegen de zomer van 2022.Mike Depla