Treinverkeer onderbroken tussen De Pinte en Oudenaarde na botsing met kraan

Themabeeld ©  BELGA

Bron: BELGA

Het treinverkeer is woensdagochtend onderbroken nadat een passagierstrein botste tegen een kraan die in de buurt van het spoor materiaal aan het lossen was. Dat meldt Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Niemand raakte gewond, maar het treinverkeer zal waarschijnlijk tot woensdagnamiddag onderbroken zijn.

Het ongeval gebeurde rond 09.20 uur op de spoorlijn tussen De Pinte en Ronse in Eke, een deelgemeente van Nazareth. De passagierstrein met een twintigtal inzittenden botste tegen de kraan, die vermoedelijk bij een draaibeweging te dicht bij het spoor kwam. “Het onderzoek moet uitmaken wat er juist is gebeurd”, aldus Petit. Er zijn geen gewonden, maar er is wel materiële schade.

Het treinverkeer is in beide richtingen onderbroken tussen De Pinte en Oudenaarde, er zijn vervangbussen tussen de stations. De twintig passagiers op de trein worden met de hulp van bussen geëvacueerd.

Uit de eerste vooruitzichten blijkt dat de hinder nog tot in de namiddag zal duren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen