Direct naar artikelinhoud
NieuwsBritney Spears

Britney Spears reageert voor het eerst op documentaire: ‘Ik vond het gênant en heb erom gehuild’

Britney Spears in 2019.Beeld REUTERS

In een post op Instagram heeft Britney Spears (39) voor het eerst iets gezegd over de documentaire Framing Britney Spears die begin februari uitkwam. ‘Ik heb niet naar de volledige documentaire gekeken, want ik werd erg verdrietig van de stukken die ik heb gezien.’

“Ik vond de manier waarop ze me lieten zien gênant, ik heb twee weken gehuild en ja, ik huil er nog steeds om af en toe”, aldus Britney. In de post lucht ze ook haar hart over de manier waarop zij wordt behandeld. “Ik leg me al mijn hele leven bloot door op te treden voor een publiek. Er is een hoop kracht en vertrouwen in het universum voor nodig om je echt kwetsbaar op te stellen, en ik ben altijd zo bekritiseerd, beledigd en beschaamd door de media. En dat gebeurt tot op de dag van vandaag nog steeds.”

In Framing Britney Spears wordt onder meer kritisch gekeken naar de manier waarop media met de zangeres zijn omgegaan. Zo zijn er fragmenten te zien waarin ze op jonge leeftijd wordt gevraagd naar haar borsten en haar seksleven, en laat de docu de hordes paparazzi zien die haar continu volgden in aanloop naar de mentale inzinking in 2007.

Elke dag dansen

De zangeres plaatst bij het bericht een filmpje waarin zij op ‘Crazy’ van Aerosmith uitbundig danst voor de camera. “Voor mijn gemoedstoestand moet ik elke avond dansen, om me weer wild en een mens te voelen”, zegt ze daarover. “Ik word er blij van om elke dag te dansen. Ik ben niet perfect, perfect is saai. Ik ben hier om meer vriendelijkheid te verspreiden.”

Cryptische filmpjes

In Britneys posts op sociale media maakt de zangeres de afgelopen tijd continu de verwijzing naar ‘RED’.  Dat zorgt voor een hoop verwarring onder haar fans, die niet begrijpen waarom ze die kleur centraal stelt en. “Wat heeft het rode project te betekenen?” vragen ze massaal in de reacties. al lijkt nu de kleur veranderd naar ‘PINK’. “Het roze project wordt volgende week gelanceerd”, meldt ze op Instagram. Haar fans begrijpen opnieuw niet wat haar bedoeling is. “Ik probeer nog altijd te bevatten wat het rode project dan was”, reageert iemand. “Dit is niet normaal. Iemand snoert Britney de mond”, beweert een ander. “Geef vooral geen context”, meldt een derde sarcastisch. De vreemde post zorgen er opnieuw voor dat fans denken dat iemand anders de sociale media van Britney beheert.

Fans van Britney Spears protesteren in de VS en eisen dat ze ‘haar leven terug in eigen handen’ krijgt.Beeld AP