© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Twee jaar cel voor Truienaar die auto van ex in brand steekt

Zonhoven -

Twee jaar cel is het verdict voor een 38-jarige Truienaar voor feiten van brandstichting en partnergeweld. Op 27 oktober 2018 zette hij de Renault Clio van zijn ex in de fik in Zonhoven. Het vuur sloeg over op een andere wagen en beschadigde ook een appartementsgevel.

De dader kon de relatiebreuk met zijn Zonhovense ex op zijn zachtst gezegd niet plaatsen. Hij voerde op die bewuste dag rond 7 uur ’s ochtends een wraakactie uit door haar auto, geparkeerd aan een appartementsgebouw, in brand te zetten. Een Volkswagen Polo en het appartementsgebouw liepen eveneens schade op.

Steekvlam

Dankzij camerabeelden van een tegenoverliggende winkel kwamen de speurders de verdachte op het spoor. Daarop was te zien hoe twee mannen naar de auto liepen en vervolgens wegwandelden. Niet veel later volgde een steekvlam. De eigenares had al snel een vermoeden over wie er achter de brandstichting zat. Ze kwam uit bij haar ex die ze een maand eerder de bons had gegeven. Speurders troffen bij een huiszoeking de jas aan die de beklaagde droeg zoals te zien was op de camerabeelden.

Doodsbedreigingen

De Truienaar is eveneens schuldig bevonden aan het uiten van doodsbedreigingen en feiten van agressie. Van dat laatste was de zoon van zijn ex getuige. De jongen zag hoe de dader zijn moeder bij de keel greep. Naast de twee jaar cel kreeg de dertiger, die niet opdaagde op het proces, een boete van 800 euro opgelegd. De proceskosten van 2.000 euro en een voorlopig geraamde schadevergoeding van zo’n 10.000 euro zijn eveneens voor zijn rekening. Een tweede verdachte werd bij gebrek aan bewijs vrijgesproken. (GeHo)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer