Lekker en verfrissend: 5 gemakkelijke recepten om zelf gezonde ijsjes te maken
Zomerse temperaturen en lekkere ijsjes, het is een match made in heaven. Helaas bevatten die lekkernijen vaak veel calorieën en verder weinig goeds voor je gezondheid. Maar wat als het beter kan? Met een paar ingrediënten kan je namelijk zowel lekkere als gezonde ijsjes maken. Dit zijn onze 5 favoriete recepten.
1. Een frisse frambozencombinatie
Dit heb je nodig:
- 180 g diepgevroren frambozen
- 80 g cashewnoten
- 2 bananen
- eventueel: 2 el vlierbloesemsiroop
Zo maak je het:
Stap 1: Leg de cashewnoten in een kommetje met water en laat 2 uur weken.
Stap 2: Voor een zoete toets kan je er de vlierbloesemsiroop aan toevoegen.
Stap 3: Snijd de bananen in schijfjes en leg ze in de diepvries.
Stap 4: Mix de cashewnoten, 2 eetlepels van het water met vlierbloesemsiroop, de bananen en de frambozen in de blender.
Stap 5: Bewaar in een doosje met deksel en zet minstens 2 uur in de diepvries.
Stap 6: Serveer met verse frambozen.
Tip: Strooi er kokosschilfers over voor een exotische toets.
2. Het makkelijkste ijsje ooit met banaan en pindakaas
Dit heb je nodig:
- 2 rijpe bananen
- 1 eetlepel pindakaas
- eventueel: ahornsiroop
- blender
Zo maak je het:
Stap 1: Snij de banaan de avond van tevoren in stukjes en leg ze een nachtje in de diepvries. Echte zoetebekken kunnen ook altijd nog wat ahornsiroop toevoegen.
Stap 2: Vervolgens gooi je de bananen samen met de pindakaas in de blender (eventueel een klein scheutje melk erbij zodat het wat soepeler verloopt), en zet je de machine aan totdat de banaan een romige ijsstructuur heeft gekregen.
Tip: Zorg dat de banaan goed rijp is, dan smaakt het ijs iets zoeter.
3. Exotisch groene nicecream sorbet
Dit heb je nodig:
- 2 bananen
- een handvol bevroren stukjes mango
- een handvol bevroren stukjes ananas
- een handvol verse spinazie
- eetlepel sojamelk met vanille
Zo maak je het:
Stap 1: Pel de rijpe bananen, snij ze in schijfjes en stop ze daarna in een luchtdichte zak (of doosje) en steek ze in de diepvries tot ze vast zijn geworden. Dat duurt minstens twee uur, maar als je tijd hebt stop je ze het best een nachtje in de diepvriezer.
Stap 2: Doe de bananen in een stevige blender, samen met de bevroren mango, ananas, gewassen (belangrijk!) spinazie en sojamelk. Blend tot je een glad mengsel krijgt, doe in een kommetje en werk naar keuze af met bijvoorbeeld pecannoten of pistachenoten en wat geplette donkere chocolade.
4. Kokos-amandelijs met topping van donkere chocolade
Dit heb je nodig:
- 3 koppen kokosroom
- 1 kop amandelboter
- 1 eetlepel ahornsiroop
Voor de toppings:
- 1 eetlepel cacao nibs
- 1 eetlepel amandelschilfers
- 2 repen donkere chocolade (+70%)
Zo maak je het:
Stap 1: Meng de kokosroom, amandelboter en ahornsiroop in een roestvrij stalen kom met een mixer tot een romig geheel. Plaats de kom in de diepvries en zet je kookwekker om elk half uur het mengsel even flink om te roeren. Op een uur of vier is het klaar.
Stap 2: De toppings kan je zelf creatief verzinnen. Ik roosterde amandelschilfers kort in de pan en smolt twee blokjes pure chocolade. Verdeel het ijs over glaasjes en schenk net voor het serveren de warme chocolade over het ijs. Versier met de amandelschilfers en wat cacao nibs voor een crunchy laagje.
Tip: Vergeet het omroeren niet. Dit is essentieel, anders krijg je ijskristallen in je ijsje en dat is niet smakelijk.
5. Nicecream met Nutella smaak
Dit heb je nodig:
- 3 rijpe bananen uit de diepvriezer (moeten minstens twee uur in de diepvries)
- 2 eetlepels hazelnootpasta
- 2 medjoul dadels (zijn vers en helemaal anders dan gedroogde dadels, want ze bevatten alleen natuurlijke ingrediënten. Gedroogde dadels zijn vaak gesuikerd. Ze zijn ideaal om desserts mee op natuurlijke wijze te zoeten.)
- 1,5 eetlepel cacaopoeder
Zo maak je het:
Stap 1: Doe alle ingrediënten in de foodprocessor (vergeet niet om de pitten uit de dadels te halen). Een foodprocessor met zware motor, grote kom en speciale ijsblokfunctie heeft maar 5 minuten nodig om heerlijk smeuïg ijs te maken.
Tip: Je kan het ijs beter niet opnieuw invriezen, dan krijg je ijskristallen. Maak beter een portie die je meteen kan opeten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
-
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ stelt radiopresentator Sven Ornelis zijn appartement in Barcelona voor. De ideale dag van Sven in Spanje draait om rust en culinair genot. En dat laatste vindt de JOE-stem in zijn eigen wijnen. Hij laat Birgit Van Mol meegenieten van de cava die hij zelf zorgvuldig selecteerde voor zijn online wijnhandel. “Deze cava heeft zo’n beetje de ‘biscuit’ van de champagne”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering. -
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
-
Jobat
Hoeveel verdient een uitzendconsulent? En zijn er specifieke diplomavereisten?
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
PREMIUMregio Mechelen-Kempen
Het ijsjesseizoen is begonnen! Hier vind je de lekkerste adresjes in de regio
Het kwik stijgt richting 20°C, en dat kan maar één ding betekenen: het ijsjesseizoen is begonnen! Een degelijke bol vanille of toch maar een fruitig smaakje, met discobolletjes erop of liever chocoladesaus, in een potje of op een hoorntje? Er is voor elke ijsjesliefhebber wat wils. Wij lijsten alvast de acht leukste plekjes in de regio op waar je terecht kan voor het koude goud. -
Jobat
Hoeveel euro gaat er van je loon, indien je rijdt met een bedrijfswagen? “Er bestaat geen echt plafond op het VAA”
-
HLN Shop
Oortjes versus hoofdtelefoon: zo kies je de juiste optie voor onderweg, op het werk en tijdens het sporten
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
Als dessert of als vieruurtje: voor deze plattekaastaart hoef je geen uren in de keuken te staan, terwijl hij toch enorm patisserie-waardig is. Hallo, heerlijk romige smaak van plattekaas in combinatie met kruimeldeeg! De frisse smaak van de pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maakt het helemaal af. -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Er zijn heel wat paaseieren met gezouten karamel: hoe deze smaak zo populair werd