Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Weyts mikt op 400.000 zelftesten in het onderwijs per week

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil binnenkort massaal zelftesten inzetten in het onderwijs. "Ik mik op 400.000 testen per week en een grote lading speekseltesten. Die moeten de verdedigingsmuren rond het onderwijs verhogen zodat we na de paasvakantie nog veiliger aan de slag kunnen." Dat heeft minister Weyts woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van parlementslid Koen Daniëls (N-VA).

11 reacties

  • Luc Cools

    3 jaar geleden
    En hoe zit het nu met CO2 meters en luchtreinigers voor de scholen? Misschien hebben ze daar wel meer nood aan.
  • freddy allard

    3 jaar geleden
    Zo´n kost om één persoon zijn politiek spelletje uit te voeren maar niet aan de bevolking te denken
  • Wes Petri

    3 jaar geleden
    's Morgens moet je uw test afnemen en 's avonds ken je het resultaat. Bij een positief resultaat ben je dan ook een hele dag gaan werken zonder dat je het weet. Stop toch met onzin uit te kramen. Bovendien moeten die mensen er zelf voor zorgen dat de test bij een laboratorium terecht komt. Gezocht: Politici die eerst eens nadenken vooraleer ze weer de media opzoeken.
  • Haesendonck Yves

    3 jaar geleden
    Laat die man toch zwijgen aub.kraamt alleen onzin uit. Ah hij gaat die testen uit eigen zak betalen zeker! Als het zolang duurt als de beloofde laptops... Ah ja die zijn er nog niet!
  • Regina Van Akker

    3 jaar geleden
    Hebben ze wel testen genoeg?? Want dat liedje kennen we hier ondertussen hé! We gaan altijd vanalles doen, maar...
  1. Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeberhuisje wil parket vader van uitbaatster voor assisen wegens doodslag

    Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeber­huis­je wil parket vader van uitbaat­ster voor assisen wegens doodslag

    Het parket wil Roxan V., de vader van de uitbaatster van kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Gent, vervolgen voor doodslag op een zes maanden oude baby. De man schudde het meisje in februari 2022 zo hard door elkaar dat ze nadien in het ziekenhuis overleed aan een hersentrauma. En dat deed hij volgens de speurders met de intentie om te doden. Maar volgens Kris Vincke, de advocaat van V., was dat niet het geval: “Voor ons is het duidelijk dat de man nooit de bedoeling had om de baby te doden.”
    Gent
  2. Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?
    PREMIUM
    Politiek
    145

    Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogens­ka­das­ter: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

    Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun niet alleen afhankelijk te maken van jouw inkomen, maar ook van jouw bezittingen - van huizen tot beleggingen en aandelen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.