Een verpleegster op de intensive care van het Melun-Senart hospitaal nabij Parijs.
Volledig scherm
Een verpleegster op de intensive care van het Melun-Senart hospitaal nabij Parijs. © REUTERS

Zo dramatisch is coronasituatie in Frankrijk: “We worden gedwongen om te kiezen wie we redden”

De Franse autoriteiten lijken de derde golf maar niet onder controle te krijgen. Er liggen nu al meer coronapatiënten op intensieve zorg dan tijdens de tweede golf. Artsen staan stilaan weer voor hartverscheurende keuzes. Heel wat experts eisen een nieuwe algemene lockdown, inclusief sluiting van de scholen. De Franse president Emmanuel Macron richt zich vanavond om 20 uur in een toespraak tot de bevolking. De verwachting is dat de regering met harde maatregelen gaat komen.

13 reacties

  • Calinda Struyf

    3 jaar geleden
    Gevangenis Frankrijk, waar de gevangenen opdraaien voor hun eigen onderhoud. Ongelooflijk de reacties die ik hier dien te lezen. Vrijheid is het hoogste goed. Het inschatten van de eigen risicos en gedragingen is een recht. Om het met de getallen uit Belgie te zeggen, zeggen dat 0.2 procent van de bevolking dient beschermt te worden door de burgerrechten van 99,8 procent van de bevolking in te trekken.
  • lucien lemahieu

    3 jaar geleden
    niet alleen in frankrijk,ook in brasil en paraguay moet die beslissing genomem worden.
  • Yana Rutte

    3 jaar geleden
    Kiezen wie te redden is toch simpel... zij die nog het langst te leven hebben eerst. Maar duidelijk is dit het faillissement van de kapitalistische verzorgingsstaat. Zoals anderen hier al schreven... een jaar al de kans gehad IC units te vertienvoudigen. Daar ligt het probleem... alles altijd net op het randje voorzien zonder enige overcapaciteit.
  • Eddy Crikemans

    3 jaar geleden
    Hopelijk zijn ze daar juridisch in orde,hier moeten ze eerst nog een paar maanden vergaderen ,want iedere politieker,en regeringen,en hoeveel hebben we er in Belgie , moet zich toch eens laten horen om dan steeds maar rond de pot te draaien,indien corona er niet was geweest hadden we nog geen regering gehad,net zoals Europa steeds met alles te laat is om dat ze met teveel partijen zijn.
  • Johnny Dujardin

    3 jaar geleden
    Macron, Doe uw ogen open in Frankrijk voor de talrijke privé feestjes. En..u bent al een hele stap vooruit.