Archiefbeeld van Luc Asselman en Maggie De Block.
Volledig scherm
Archiefbeeld van Luc Asselman en Maggie De Block. © Photonews

Luc Asselman, liberale politicus en echtgenoot van Maggie De Block, neemt ontslag na racistische uitspraak in gemeentelijke commissie Merchtem: "Vuile zwarten”

MerchtemLuc Asselman (Lijst1785), man van ex-minister Maggie De Block (Open Vld) en vader van schepen Julie, heeft ontslag genomen uit de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) na een denigrerende en racistische uitspraak. Zelf zegt hij ook over de schreef te zijn gegaan en hij heeft intussen ook al zelf zijn ontslag ingediend.

  1. Sociale woningmarkt in nood: ontdek hier de situatie in Merchtem

    Sociale woning­markt in nood: ontdek hier de situatie in Merchtem

    Een grotere crisis dan ooit tevoren? In Vlaanderen steeg het aantal mensen op de wachtlijst voor een sociale woning met 14%, terwijl het aantal sociale woningen slechts met 3% toenam. Dat blijkt uit cijfers van Wonen in Vlaanderen. "Eigenlijk zouden we elk jaar anderhalf miljard euro kunnen investeren", zegt professor sociologie en architectuur Pascal De Decker (KU Leuven). Ontdek hier hoe de sociale huurwoningmarkt er in Merchtem aan toe is.
    Merchtem
  2. Fan van ‘Nonkels’? Deze drie tuincentra uit het Waasland schitteren in tweede seizoen: “Wie goed kijkt, ziet ons in beeld”
    PREMIUM

    Fan van ‘Nonkels’? Deze drie tuincentra uit het Waasland schitteren in tweede seizoen: “Wie goed kijkt, ziet ons in beeld”

    In het tweede seizoen van kijkcijferhit ‘Nonkels’ wordt dan wel bijna uitsluitend West-Vlaams gesproken, een groot deel van de opnames vond plaats in het Waasland. Drie familietuinzaken uit de regio vormden het decor voor het fictieve West-Vlaamse tuincentrum ‘De Tuin van Eden’ waar Wim Opbrouck als Christian Van Eeden de plak zwaait. Wij gingen met de zaakvoerders praten. “Een filmpje dat Jelle De Beule opnam als Luc Persyn, voor onze sociale media, werd meer dan een half miljoen keer bekeken.”
    Zele, Lokeren, Temse