Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

Nog exact één maand: hoe realistisch is het dat op 1 mei horeca kan heropenen

Begin maart kondigde het overlegcomité aan dat de horeca op 1 mei opnieuw de deuren kan openen, tenminste als de epidemiologische toestand dat toelaat. Nu de druk op de ziekenhuizen steeds groter wordt, staat die datum op losse schroeven. Wij doken in de cijfers en vroegen aan de viroloog, de premier en de cafébaas of we op 1 mei van een perfect getapte pint kunnen nippen aan de toog van onze stamkroeg.

117 reacties

  • Roger De Munck

    3 jaar geleden
    het word tijd dat men mondmaskers gaat maken met een rietje in dan kunnen we weer gaan drinken op cafe
  • Johny vanderlinden

    3 jaar geleden
    Geef maar applaus aan degene die gisteren in Brussel veel gelachen en gevierd hebben, zij helpen zo graag mee aan een langere sluiting, nu weet je ook wie je met de vinger mag wijzen, de organisatoren van de cultuursector, proficiat.
  • barbara Tack

    3 jaar geleden
    Gunde grote restaurants nu toch ook eens iets straks gaan de scholen weer open en kunnen zij weer met hun vingers draaien aan deze mensen heeft het niet gelegen ze zijn al 7 maanden toe dus
  • Frankie A S Goethals

    3 jaar geleden
    Stel de vraag anders. Ben je bereid om de opgelegde maatregelen op te volgen om toe te laten dat de horeca op 1 mei kan opengaan? Enkel hiervan zal het afhangen.
  • Ahmet ileli

    3 jaar geleden
    Zet de boel terug open, in zweden is alles normaal en hebben minder slachtoffers dan belgie en nederland..