Advocate Kati Verstrepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Advocate Kati Verstrepen. © vincent duterne/photo news

Advocate die regering op knieën dwong, legt uit wat coronavonnis kan betekenen: “Nooit nog avondklok en meer kans om boete aan te vechten”

Eind vorige maand sleepte de Antwerpse advocate en voorzitter van de Liga voor Mensenrechten Kati Verstrepen de Belgische Staat voor de rechter. “We zeggen al een jaar dat de coronamaatregelen op juridisch drijfzand gebouwd zijn. Ze wilden niet luisteren.” De gevolgen zijn navenant: alle maatregelen zijn door een rechter onwettig verklaard. Maar wat betekent dat nu voor ú?

461 reacties

  • baudry jacquet

    3 jaar geleden
    schaam u mevrouw om in deze moeilijke situatie onrust te zaaien .wat we nu nodig hebben is eendracht en er is een groot verschil tussen hospitaal en rechtbank meester .
  • Marc Van Nueten

    3 jaar geleden
    groot respect voor deze dame , zij krijgt nu een heel leger van die virologen en aanverwanten op haar nek omdat hun handeltje bedreigd word
  • Karine Kuhn

    3 jaar geleden
    Zij die hier negatieve reacties hebben geplaatst zouden beter zwijgen en het woord laten aan juristen.Zij is niet de enige eminente juriste die al lang dit standpunt verkondigt.Had de regering naar deze les eerder geluisterd,dan hadden we misschien een echte wet waarop de maatregelen gestoeld zijn.Veel mensen beseffen blijkbaar niet wat een wet precies is en welke parlementaire controle een wet biedt. Dat bepaalde politierechters de regering volgden,zegt veel over hen.
  • Geert DB

    3 jaar geleden
    Eindelijk... Goe gedaan!
  • Mireille Grambergen

    3 jaar geleden
    Dat ze gelijk heeft maar een ding moet ze wel zeggen als de regering boetes opgelegd krijgen dat het wel van hun loon moet gaan maar niet op de belastingbetaler hun kap moeten vallen