De top 3 van de Missverkiezing - © Kevin Swijsen

Kedist Deltour (23) gekroond tot Miss België 2021

De 23-jarige Kedist Deltour uit Harelbeke is in het Proximus Theater in Adinkerke verkozen tot Miss België 2021. Zij volgt Céline Van Ouytsel op. Darline Devos van het Nationaal Comité maakte dat woensdagavond tijdens een galashow zonder publiek bekend.

Een lange avond ging voorbij en van de 33 kandidates voor de schoonheidswedstrijd Miss België schoten er uiteindelijk nog 15 over. Kedist Deltour, die sinds kort in Harelbeke woont, kwam er als grote winnares uit. Ze is 23 jaar, komt uit Nazareth en is kapster. Ze werd in de loop van de avond ook gekozen als Miss Model.

Omdat de galashow moest doorgaan in een coronajaar en zonder publiek zorgde de organisatie voor een gloednieuw kroontje voor de nieuwe miss.

Thanaree Scheerlinck, een 24-jarige schoonheidsspecialiste uit Wemmel, werd eerste eredame. De Oostendse Louise-Marie Losfeld vervolledigt het podium. De 18-jarige Elodie Gualano is derde eredame, Cassandra Tordeur vierde eredame en Camilia Martinez, een 20-jarige studente Germaanse talen uit Luik, eindigt op de vijfde plaats.

Winnares Kedist Deltour, die eerder al miss Oost-Vlaanderen werd, kreeg als prijs onder meer een roze Volvo. Tijdens de galashow vertelde Deltour over haar moeilijke jeugd waarin ze na de dood van haar moeder, als kind van 10, samen met haar broertje en zusje, vanuit Ethiopië werd geadopteerd. Het verhaal ontroerde zowel de presentatrices als de jury.

De galashow gebeurde volledig coronaproof en zonder publiek. Vrienden en familie konden de show volgen vanop de Kinepolis drive-in op de parking van Plopsaland.

Miss België 2021 Kedist Deltour - © Kevin Swijsen

Meest gelezen