Een truck met de boodschap 'Toegang tot stemmen beperken, beperkt de vrijheid. Punt' voor het staatsparlement van Georgia in Atlanta.
Volledig scherm
Een truck met de boodschap 'Toegang tot stemmen beperken, beperkt de vrijheid. Punt' voor het staatsparlement van Georgia in Atlanta. © EPA

Grote bedrijven kritisch over omstreden nieuwe kieswet Amerikaanse strijdstaat Georgia: verboden water uit te delen in wachtrij voor stembureau

In navolging van president Joe Biden laten nu ook steeds meer Amerikaanse bedrijven zich kritisch uit over de nieuwe kieswet in de staat Georgia, die nieuwe barrières opwerpt voor het stemmen. Onder meer Coca-Cola en Delta Airlines hebben zich aangesloten bij een coalitie van bedrijven die de kieswet onacceptabel vinden. Beide bedrijven zijn gevestigd in Atlanta, de hoofdstad van Georgia.

10 reacties

  • Gino De Neef

    3 jaar geleden
    Een wet die kiesfraude bestrijdt en de stem van Amerikaanse staatsburgers beter beschermd wordt door de democraten aangevallen met leugens. Tekenend!
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Daar gaan ze weer, niemand word uitgesloten. Als ik de juiste documenten niet heb kan ik in België ook niet stemmen.
  • Emma Andersen

    3 jaar geleden
    Waarom verzetten ze zich tegen een identiteitscontrole van de kiezers? De kans op fraude is gigantisch met het huidige systeem waarbij zelfs illegalen en overleden mensen konden stemmen.
  • Daan Roos

    3 jaar geleden
    Geschenkjes uitdelen of meestal briefjes van 50 dollar uitdelen aan de wachtenden, natuurlijk vergezeld met een politieke boodschap, wordt verboden? Dan zijn de verkiezingen hier al lang niet meer democratisch.
  • Jeroen Beckers

    3 jaar geleden
    De Republikeinen merken steeds meer dat ze geen meerderheden meer kunnen halen op een legale en democratische manier. Dat de oorzaak bij henzelf en hun afgedwaald, autoritaire en compleet misplaatste gedachtengoed ligt snappen ze duidelijk niet. Ze roepen zo vaak over verkiezingsfraude dat ze hun eigen leugens zijn gaan geloven.