frank croes

Kartonnen bakjes voortaan standaardverpakking Hoogstraatse aardbeien: "Beter voor milieu, geen verschil in smaak"

Kartonnen bakjes worden de standaardverpakking voor de aardbeien van de Veiling in Hoogstraten. De veiling startte er vorig jaar al gedeeltelijk mee en op termijn willen ze de plastic verpakking volledig uit de productie halen. "Het is niet alleen beter voor hetĀ  milieu, ook logistiek biedt het alleen maar voordelen", zegt de directeur van de Veiling, Hans Van der Hallen.

De Hoogstraatse aardbeien zullen steeds meer in kartonnen bakjes verpakt worden. Dat vertelde de directeur van de Veiling in Hoogstraten, Hans Van der Hallen, deze ochtend in Start je Dag. "We zijn vorig jaar al gestart met de kartonnen bakjes, maar nu wordt karton de standaardverpakking. Het is onmogelijk om alle plastic verpakkingen meteen te veranderen in kartonnen exemplaren, maar op termijn is dat wel de bedoeling."

We willen ons inzetten voor het milieu en vandaar de keuze voor een beter recycleerbare verpakking

Hans Van der Hallen, directeur Veiling Hoogstraten

Het overschakelen naar kartonnen verpakkingen heeft volgens Van der Hallen drie grote voordelen: "We willen ons natuurlijk inzetten voor het milieu en vandaar de keuze voor een beter recycleerbare verpakking. Op karton kunnen we ook veel meer informatie zetten over de aardbeien. Zo komt de klant dingen te weten over onze overheerlijke producten. En ten derde besparen de producenten ook veel kosten wanneer we de aardbeien verpakken in kartonnen bakjes."

Geen invloed op smaak

Van der Hallen belooft dat het veranderen van de verpakking geen invloed heeft op de kwaliteit van de aardbeien: "We controleren al onze aardbeien streng als het gaat over de kwaliteit ervan. Na onderzoek bleek dat het karton geen invloed heeft op de smaak. De aardbeien blijven normaal gezien ook niet lang in de verpakking, waardoor het contact met het karton minder intens is en het karton geen invloed kan hebben op de smaak."Ā 

Veiling Hoogstraten verkoopt elk jaar zo'n 60 miljoen bakjes aardbeien.Ā 

Meest gelezen