Stills uit de Pano-reportage 'Rijbewijs gekocht'.
Volledig scherm
Stills uit de Pano-reportage 'Rijbewijs gekocht'. © VRT

Vlaams minister Peeters na Pano-reportage ‘Rijbewijs gekocht’: “Een slag in het gezicht van verkeersslachtoffers. Dit moet stoppen”

De Pano-undercoverreportage ‘Rijbewijs gekocht’ (Eén) van gisteravond blijft nazinderen. Cursisten van een ‘turbocursus’ kregen geen lessen verkeersregels, maar leerden trucjes hoe ze correct moesten antwoorden op het theoretisch examen. Ook leverden erkende rijscholen voor 1.000 euro cash een officieel bekwaamheidsattest van 20 uur praktijklessen af, zonder dat de undercover-reporter ook maar één minuut scholing had gevolgd. Rijscholen zijn gewestelijke materie. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) reageerde in De Ochtend op Radio 1.

5 reacties

  • Marc Geldof

    3 jaar geleden
    Dit soort praktijken is zo oud als de straat. Destijds kon je in het leger een rijbewijs krijgen als je bepaalde mensen op bepaalde diensten kende (en mits een kleine vergoeding) ook al had je nooit in een vrachtwagen gezeten. Dit rijbewijs kon je dan na de legerdienst zonder probleem inruilen voor een burgerrijbewijs.
  • Jaak Casteleyn

    3 jaar geleden
    Beste mevrouw, zouden we niet beter de mensen van Pano op uw stoeltje in het halfrond plaatsen, verontwaardiging alom maar is het niet uw plicht om dergelijke zaken te voorkomen of zit u net als een paar van uw collega’s in een verkeerde job? Wordt u betaald (met geld opgehoest van door de burgers) om achter de feiten aan te lopen, wij denken van niet.
  • john Roderigas

    3 jaar geleden
    het rijbewijs is gewoon een reden om geld te innen op de kap van mensen die sommige regels nie verstaan. meer is dat neit.
  • Willy Schepers

    3 jaar geleden
    Dat is gewoon het gevolg van de structuur van dit land, met zoveel verschillende regeringen en bevoegdheden weten ze zelf niet meer hoe ze het allemaal moeten recht trekken.
  • Paulp Goris

    3 jaar geleden
    Deze rijscholen die zo werken sluiten voor goed, maar minister zal dat weeral niet doen, naam en toenaam van deze rijscholen ook openbaar maken !