Alessandro Sandrini
Volledig scherm
Alessandro Sandrini © Screenshot Youtube/TG2000

Nepontvoering mondt uit in horrorkidnapping: Alessandro wordt verkocht aan jihadisten en kan pas na drie jaar bevrijd worden uit nachtmerrie

Een Italiaanse zakenman die zich door een bende liet verleiden om zijn eigen ontvoering in scène te zetten, werd uiteindelijk echt ontvoerd en ‘verkocht’ aan een jihadisten in Syrië. Alessandro Sandrini (34) zat drie jaar gevangen in Idlib voor hij kon worden bevrijd. De bizarre affaire, die volgens een Italiaanse krant “balanceerde tussen een farce en een ware tragedie” kwam aan het licht na een langdurig onderzoek door de Italiaanse antiterrorismepolitie. Dinsdag werden drie vermeende bendeleden gearresteerd in Brescia (Lombardije).

4 reacties

  • Roger Willems

    3 jaar geleden
    Die Jihadisten zullen nogal buikpijn gehad hebben van t'lachen met "veel beloven en niks geven doe deze gek in vreugde leven". Uiteindelijk mag meneer nog blij zijn dat ie er weggeraakt is met al zijn ledematen nog op hun plaats en onder geld!
  • Geert Vaelen

    3 jaar geleden
    Snel rijk worden is een fabeltje en lukt alleen als je ofwel een geweldige uitvinding doet dat plots viraal gaat wereldwijd, of je zit in corrupte boel. Deze in scene gezette ontvoering heeft hem hopelijk een les geleerd, dat dit niet de manier is om aan geld te geraken.
  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Losgeld betalen verleent bestaansrecht aan deze, maar ook aan alle eerdere en volgende ontvoeringen.
  • stefan crama

    3 jaar geleden
    Geen medelijden met die man. Zelf gezocht.