Covidverpleegkundige UZ Brussel getuigt: “Het is dweilen met de kraan open”

Op dit moment liggen er 755 patiënten op intensieve zorg, blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is voor het eerst sinds begin december dat dat aantal zo hoog ligt. “We hebben geen enkel bed meer vrij, alles ligt vol”, zegt UZ Brussel-CEO Marc Noppen aan HLN LIVE. “Het is dweilen met de kraan open”, getuigt een covidverpleegkundige in VTM NIEUWS.

72 reacties

  • Maxiem Geraerts

    3 jaar geleden
    Dweil dan maar verder, maar we gaan allemaal ooit sterven. Ik zou graag eens meer gedetailleerde statistieken zien over wie er op de IC's liggen... altijd die eenzijdige manipulatieve berichtgeving pfff, t wordt eens tijd om eerlijk te zijn en de echte cijfers op tafel te gooien. Maar dan valt het hele kaartenhuis in duigen, nietwaar? En wat solidariteit betreft, is het dan zo solidair om een hele maatschappij te laten boeten voor een minderheid die sterft?
  • fernand walder

    3 jaar geleden
    Waarom worden er geen leeftijdcategorie gegeven in de cijfers ICU? Wie ligt er nu eigenlijk op de ICU’s. Waar zijn die uitbraken? In welke culturele groepen ? Waar circuleert het virus onder welke groepen van de bevolking
  • Paul Verbeeck

    3 jaar geleden
    Aan het feestje te zien in Bxl, zijn we bijlange nog niet aan het eind van deze miserie. We mogen stilaan gaan denken om deze zomer opnieuw thuis te blijven .
  • Ludovic De Beuckeleer

    3 jaar geleden
    niet moeilijk als je ziet dat er tegen de bijeenkomsten in Brussel nauwelijks wordt opgetreden door de politie , betogingen en rellen gaan daar maar gewoon door.
  • alfons schouwaerts

    3 jaar geleden
    Hoe verder we in deze pandemie komen hoe minder men aankan, 730 personen op IC en het ontploft in de tweede en eerste golf was dit een veelvoud.
  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    30

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.