Jongeren inhaleren het lachgas dikwijls met behulp van een ballon.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren inhaleren het lachgas dikwijls met behulp van een ballon. © BELGA

Verkeersinstituut wil lachgasverbod in België: wat doet het met je lichaam? En hoe herken je of iemand het heeft gebruikt?

In Nederland is vanaf 1 januari het bezit en de verkoop van lachgas verboden. Vias Institute en het Antigifcentrum willen lachgas ook in ons land verbieden. Hoe wordt het gebruikt? Kan je merken of je kinderen ermee aan het experimenteren zijn? En wat kunnen de gevolgen zijn? Tien vragen aan Tom Evenepoel van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs. “Stikken in je braaksel, vrieswonden aan mond en keel,... De gevolgen voor de gebruiker zijn vaak niet min.”

11 reacties

  • Vic Smeets

    1 jaar geleden
    Wanneer gaat men ALSJEBLIEF alcohol verbieden??
  • Franky Vansteelandt

    1 jaar geleden
    Weg met dat lachgas. Ga maar lekker terug zuipen. Mag niet maar ge kunt het letterlijk overal kopen.
  • Hugo Verlot

    1 jaar geleden
    Politiekers , is het zo moeilijk om een wet te stemmen om mensenlevens te redden Wakker worden. Doe eens iets nuttig met ons belasting geld.
  • Steve Delanghe

    1 jaar geleden
    Makkelijk gezegd om iets te verbieden. Zonder rijbewijs rondrijden is ook verboden, te snel rijden is ook verboden, gsm achter het stuur is ook verboden, dronken rondrijden is ook verboden,... Hoeveel rijden er zo rond? Wat is de pakkans?
  • Geert Vande Walle

    1 jaar geleden
    In Nederland word het verboden, in België weten ze het nog niet ! En in de wetstraat, Straatsburg, Luxemburg, EU parlement lachen ze ermee .